Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τέσσερις κλοπές από οικίες και κατάστημα, που διαπράχθηκαν από 8 έως 23-4-2020 στην Καβάλα.  

 

Συνελήφθησαν προχθές (23-4-2020) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. 

 

Αναλυτικότερα, προχθές το μεσημέρι, οι δράστες χρησιμοποιώντας το πρόσχημα παροχής βοήθειας μετέβησαν στην οικία ηλικιωμένης, όπου εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία της, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα πορτοφόλι με μικρό χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. 

 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, καταφέρνοντας να συλλάβουν τους δράστες και να εντοπίσουν στην κατοχή τους το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό. 

 

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δράστες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, εισήλθαν σε δύο ανασφάλιστες οικίες και διέρρηξαν ένα κατάστημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.  

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.