Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μπροστά στην ενδεχόμενη επιδημία από τον «νέο κορονοϊό» εξέφρασε την απαίτηση των συναδέλφων στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη για την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τη χορήγηση των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή καθημερινά με πλήθος πολιτών κατά την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους.

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας άμεσα ανταποκρίθηκε ώστε να συμβάλλει στην υπεύθυνη ενημέρωση και προστασία των πολιτών, μέσω της οποίας μπορούμε να πετύχουμε τη σωστή και ψύχραιμη αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, αφενός με διανομή ειδικού ενημερωτικού οδηγού και αφετέρου με την προμήθεια και διανομή υγειονομικού υλικού (είδη καθαριότητας, απολυμαντικά χεριών κ.ά.) σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη που άμεσα ανταποκρίθηκε και μας παραχώρησε την αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» για να παρακολουθήσουμε την ενημερωτική ομιλία για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από την «πιθανή εξάπλωση του νέου στελέχους του κορονοϊού» με εισηγητές τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, και τον Ιατρό Εργασίας και Καθηγητή Πρόληψης και Υγιεινής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Βελονάκη.

 

Έτσι παρακολουθήσαμε την Παρασκευή 06 Μαρτίου 2020, την ενημερωτική ομιλία για το θέμα του νέου κορονοϊού. Και οι δύο ομιλητές συνέστησαν ψυχραιμία και εφαρμογή των μέτρων προσωπικής υγιεινής και απάντησαν με σαφήνεια και λεπτομερώς στις ερωτήσεις των συναδέλφων. Τους ευχαριστούμε πολύ για την ενδιαφέρουσα ομιλία.

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

H  Πρόεδρος  Φιλιππία  Κοχλιαρίδου

Ο Γ. Γραμματέας Αναστάσιος Τοπάλογλου