Εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης για την αποτελεσματική άρδευση και στράγγιση της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου και συνυπέγραψαν 9 βουλευτές. 

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και να περαιώσει τάχιστα το έργο που θα δώσει οριστική λύση στην περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Καραμανλή, έχει εγκριθεί η Τοπογραφική μελέτη, ενώ έχουν υποβληθεί η Υδραυλική Προμελέτη και οι απαιτούμενες Υποστηρικτικές Μελέτες. 

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης υπογράφηκε στις 17.09.2018, έπειτα από ενέργειες του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης της εκπόνηση της συνολικής μελέτης έχει οριστεί, βάσει χρονοδιαγράμματος, η 17η Σεπτεμβρίου του 2020. Σε κάθε περίπτωση, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της περιοχής θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη και θα παρέμβουν όταν χρειαστεί. 

 

Η Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ,

Τάνια Ελευθεριάδου