Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει την κατασκευή χώρου για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στελέχη της Volkswagen θα βρίσκονται σήμερα σητν Ελλάδα για να εξετάσουν την περιοχή, ενώ η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές αναμένεται για τα μέσα του επόμενου μήνα.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε αναφερθεί τον περασμένο Οκτώβριο και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα.» είχε αναφέρει τότε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση» και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

 

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία βρίσκεται σε φάση διερεύνησης και η συμφωνία για την επένδυση είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο. Υποψήφια για αυτήν είναι κι άλλα ελληνικά νησιά. Επισκέψεις όπως στη Θάσο θα γίνουν και σε άλλα νησιά της χώρας.