Χιονόπτωση παρατηρείται από τις 13:30 και μετά στις παρυφές της Καβάλας και ιδιαίτερα στην περιοχή του περιφερειακού δρόμου πάνω από τις συνοικίες Ποταμουδίων και Δεξαμενής. Στα περισσότερα σημεία η χιονόπτωση εναλάσσεται με χιονόνερο και βροχή, γεγονός ενδεικτικό του οριακού σημείου στο οποίο κινούνται οι θερμοκρασίες. 

 

Μικρότερης έντασης χιονοπτώσεις παρατηρήθηκαν από το πρωί της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου έξω από τον αστικό ιστό της Καβάλας ενώ έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στα ορεινά χωριά του νομού. Στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρείται βροχόπτωση ή χιονόνερο και ισχυροί άνεμοι. 

 

Στην περιοχή του Αγίου Σίλλα και του Νοσοκομείου από το πρωί έβρεχε κι από το μεσημέρι παρατηρείται χιονόπτωση εναλλάξ με βροχή. Θεωρείται δύσκολο να "το στρώσει" μιας και τα πάντα είναι βρεγμένα, είναι όμως πιθανή μια απότομη επιδείνωση του καιρού στη διάρκεια του απογεύματος. 

 

Σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου μέσα και γύρω από τον αστικό ιστό, η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ιδιαίτερα όσοι σκοπεύουν να κινηθούν σε χωριά με υψηλότερο υψόμετρο. 

 

 

Τα σημεία με προβλήματα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 

Η περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση έδωσε με ανακοίνωσή της στη δημοσιότητα τα σημεία εκείνα με προβλήματα που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, τα σημεία όπου είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και τα σημεία με διακοπές ή/και απαγορεύσεις κυκλοφορίας

 

#Καβάλα

Μέχρι τις 14:00 η αστυνομία δεν είχε ανακοινώσει κανένα σημείο του οδικού δικτύου του νομού Καβάλας ως αποκλεισμένο ή που να παρουσιάζει έντονα προβλήματα. 

 

#Δράμα

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων:

1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17ο έως 53ο χλμ

2) Επ. Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από 21ο έως 42ο χλμ

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από 17ο έως 53ο χλμ

2) Επ. Οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από 21ο έως 42ο χλμ

 

#Ξάνθη

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από 42ο έως 50ο χλμ

 

#Ροδόπη

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις

1) Μωσαϊκού

2) Αγίας Μαρίνας Ιμέρου

 

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.