Στην αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας κρατείται το ζευγάρι από το Θεολόγο της Θάσου που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια το οποίο πήρε προθεσμία για να καταθέσει στον ανακριτή μέχρι το πρωί της Πέμπτης 

 

Στο μεταξύ τραγικά είναι τα όσα αποκαλύπτει ο δικηγόρος της ανήλικης Χρυσόστομος Βελάκης ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Όπως τόνισε, χωρίς να μπορεί να πει λεπτομέρειες από τη δικογραφία που θα ολοκληρωθεί μετά την απολογία των κατηγορουμένων τα όσα πέρασε το 15χρονο σήμερα κορίτσι ξεπερνούν κάθε φαντασία. 

 

Συγκεκριμένα, οι φρικτές πράξεις του πατριού του παιδιού τελέσθηκαν από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν ήταν στην ηλικία των 12 -13 ετών. Το τραγικότερο όλων είναι ότι ενώ η μητέρα είχε ενημερωθεί για τα όσα περνούσε η ανήλικη εκείνη δεν έδινε σημασία λέγοντας πως τα όσα έλεγε το παιδί δεν ίσχυαν. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι το παιδί τής είχε ομολογήσει τραγικά πράγματα για τον σύντροφό της εκείνη το 2018 προχώρησε σε γάμο μαζί του χωρίς να νοιάζεται για τα όσα περνούσε η ανήλικη κόρη της από τον πατριό της. 

 

Ο φυσικός πατέρας του κοριτσιού που ζούσε στη Γερμανία μαζί με τη νέα του σύζυγο και τα δυο του παιδιά από το γάμο του με τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού δεν γνώριζε τίποτα για όσα περνούσε το παιδί του στο Θεολόγο της Θάσου.

 

Όπως αναφέρει ο κ. Βελάκης κάποια στιγμή η μικρή ζήτησε να πάει στον πατέρα της στη Γερμανία όπως και έγινε. Εκεί άρχισε να πηγαίνει σχολείο όπου οι δάσκαλοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί. Η μικρή άνοιξε την καρδιά της στην σύζυγο του πατέρα της την οποία εμπιστεύτηκε για να της ομολογήσει τα όσα είχε περάσει. Το παιδί εξετάσθηκε στη συνέχεια από ιατροδικαστή.

Την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο πατέρας του κοριτσιού ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στον εισαγγελέα με τη βοήθεια του δικηγόρου του. Όπως τονίζει ο κ. Βελάκης η μήνυση αρχικά έγινε κατά του πατριού ωστόσο ακούγοντας ο εισαγγελέας την στάση που κράτησε η μητέρα στην όλη υπόθεση άσκησε δίωξη αυτεπαγγέλτως κατά και της ιδίας λόγος για τον οποίο συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της 

 

Μετά την κατάθεση των δυο στον ανακριτή θα απαγγελθούν οι κατηγορίες και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. 

 

Κάτια Γιαννουκάκου