Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα,  η Σοφία Νεοχωρίτου και μέλη της χορωδίας του Συλλόγου «Ρωμανός ο Μελωδός» επισκέφθηκαν τους Φιλίππους και τραγούδησαν τα κάλαντα στις γειτονιές του χωριού. Περίπου 100 άτομα μαζί με κατοίκους του χωριού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων σκόρπισαν παντού ήχους και μελωδίες. 

 

Την χορωδία υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του χωριού κ. Θεόδωρος Τοτός, ο ιερέας π. Γεώργιος Καλανδάρογλου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων κ. Βασιλική Σογαντζή, το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη του συλλόγου, κάτοικοι και παιδιά του χωριού.

 

Στην πολυπληθή χορωδία βρέθηκε και ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, ο οποίος δέχτηκε την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων. 

 

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων κέρασαν με την βοήθεια των κυριών του χωριού τους επισκέπτες και δώρισαν από ένα χειροποίητο γούρι στον Δήμαρχο Καβάλας  και στον Σύλλογο «Ρωμανός ο Μελωδός». 

 

Οι κάτοικοι άνοιξαν φιλόξενα τις πόρτες των σπιτιών τους και με χαμόγελα κέρασαν μικρούς και μεγάλους. Όλοι αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και κέφι την όμορφη εκδήλωση ανταλλάσσοντας ευχές για καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία.