Το δημοτικό διαμέρισμα του Ζυγού επισκέφθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη, προκειμένου να παραστεί στην ετήσια Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ντέμης Κοτσακίδης. 

 

 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο κ. Μουριάδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι  μέσα στην επόμενη τετραετία θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Ζυγού, όσο και των κατοίκων του χωριού, επισήμανε πως βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Δήμου Καβάλας αποτελεί η διασφάλιση της προστασίας των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής, όπως, επί παραδείγματι, η κατασκευή αγωγού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ομβρίων υδάτων στο Νέο Ζυγό.      

 

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στους λόγους για τους οποίους θα αναπροσαρμοστούν τα δημοτικά τέλη, υποσχέθηκε ότι θα αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναφορά τους στα σημερινά επίπεδα, μέσω της αύξησης του ποσοστού ανακύκλωσης των απορριμμάτων και της χρήσης νέων τεχνολογιών για τη σταδιακή μείωση των δαπανών στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού. 

 

 

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης, έκανε εκτενή αναφορά στις ενέργειες αποκατάστασης των φθορών που έχει υποστεί με το πέρασμα του χρόνου η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου και υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου στο εσωτερικό του οικισμού και επίσπευσης των διαδικασιών συντήρησης του Παιδικού Σταθμού. Τέλος, ο κ. Κοτσακίδης ζήτησε να δρομολογηθεί άμεσα η αλλαγή των σωληνώσεων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης, ο καθαρισμός των οικοπέδων, η απομάκρυνση των φερτών υλών από τα ρέματα, καθώς και η μόνωση της στέγης των αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Ζυγού.