Δεκέμβριος ο μήνας των Χριστουγέννων, της αγάπης, των παραμυθιών και της φαντασίας.  Ο μήνας των παιδιών, μιας και μόνο ο Δεκέμβρης καταφέρνει ακόμη και τους μεγάλους να τους μεταμορφώσει έστω για λίγο σε παιδιά.

Πλούσιο και λίγο διαφορετικό το πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» για τα φετινά Χριστούγεννα με την ευχή να απολαύσουν τα δρώμενα μεγάλοι και μικροί. Αναλυτικότερα:

 

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου,  Χριστουγεννιάτικο sleepover των «Ονειροκουβαλητών» στη γιορτινή Βιβλιοθήκη.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 οι «Ονειροκουβαλητές» αναλαμβάνουν και πάλι δράση και προσκαλούν παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών σε μία ξεχωριστή διανυκτέρευση στην παιδική γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • Μπόλικη αγάπη για τα βιβλία και τη Βιβλιοθήκη
  • Περίσσιο κέφι
  • Έναν κηδεμόνα
  • Έναν υπνόσακο και ένα μαξιλάρι
  • και φυσικά απεριόριστη Χριστουγεννιάτικη φαντασία

Όλα αυτά είναι απαραίτητα συστατικά για να απολαύσουν, το βράδυ της Παρασκευής,  οι τυχεροί λιλιπούτειοι Ονειροκουβαλητές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το Ωδείο Νεάπολις, αφηγήσεις παραμυθιών από τα μέλη της ομάδας των αγαπημένων «Παραμυθάδων», προβολή ταινιών, εικαστικές δημιουργίες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος η προεγγραφή των παιδιών θα γίνεται στο Δανειστικό Τμήμα (3ος όροφος)  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, στις ώρες λειτουργίας της από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο: 2513 500401

 

Τρίτη, 17 και Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην παιδική γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) «Καρκατζέλια στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας».

Ένα απολαυστικό Χριστουγεννιάτικο διήμερο για τους μικρούς μας φίλους με κεντρικούς ήρωες τα μικρά σκανδαλιάρικα ξωτικά των Χριστουγέννων. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στην παιδική γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) με τα μέλη της ομάδας «Οι Παραμυθάδες» ξεκινάμε με πολλές καλικαντζαρίσιες ιστορίες και παραμύθια ενώ την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο συνεχίζουμε με ένα εργαστήριο κατασκευής δισδιάστατης κούκλας. «Ο καλικάντζαρος της φαντασίας μας».

 

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) «Τα Χριστούγεννα αλλιώς»,  μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή ενηλίκων. 

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», συμπράττουν στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για ενήλικες θεατές. Τα διηγήματά μας φέτος, έρχονται μέσα από μία «άψυχη» ματιά για να μας κάνουν να δούμε «Τα Χριστούγεννα αλλιώς». Την παρέα μας θα συντροφεύσει μουσικά το Τμήμα Τσέλου του Ωδείου Νεάπολις με υπεύθυνη καθηγήτρια την Βασιλική Ζήσου.

 

Σάββατο,  21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3ος όροφος) θα είναι μαζί μας «ο Βαγγέλης των Χριστουγέννων»

Μια παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

 

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην Παιδική Γωνιά της Βιβλιοθήκης (3οςόροφος), κουκλοθέατρο για μικρά παιδιά.  «Ένας διαφορετικός καλικάντζαρος» από τον ερασιτέχνη ηθοποιό Ιορδάνη Καλαϊτζίδη.