Η αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι φίλοι των Χειμερινών Κολυμβητών και του Τσαλαπετεινού στη συναυλία των πρώτων στις 5.3.2-15, καθώς οι θέσεις κλείστηκαν ήδη από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η συναυλία, οδήγησε στην απόφαση της επανάληψής της, στις 2.4.2015. 

Καθώς μάλιστα κάποιοι παρόντες στη συναυλία έσπευσαν να κλείσουν προκαταβολικά θέσεις και για τη δεύτερη, οι Χ.Κ. δεσμεύονται να μην επαναλάβουν το ίδιο πρόγραμμα, τη στιγμή μάλιστα που δεν πρόλαβαν να πουν παρά ένα μικρό μέρος των τραγουδιών τους που αναφέρονται ή έχουν σχέση με την Καβάλα και τα οποία είναι γύρω στα πενήντα. 

Θα παρουσιάσουν έτσι ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα. Θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία και οπωσδήποτε από την πολύ ιδιαίτερη σχέση τους με την Καβάλα. 

Ίσως μάλιστα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του συγκροτήματος Κ.Βόμβολο και Μ.Σιγανίδη να εκθέσουν επίκαιρες απόψεις, καθώς θα έχουν επιστρέψει μόλις την προηγούμενη από 15θήμερη περιοδεία με τη Σαββίνα Γιαννάτου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Αργύρης Μπακιρτζής, βασικός συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής ου συγκροτήματος που γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, από το 1975 ζει στην Καβάλα κι αυτό ήταν φυσικό να επηρεάσει τη στιχουργική του έμπνευση. Έτσι πολλά τραγούδιά του, όπως και μερικά του στενού του φίλου και συνεργάτη Σταύρου Καραμανιώλα απ’ το Καζαβήτι της Θάσου, αναφέρονται στην Καβάλα και βέβαια αυτά αποτελούν τον βασικό κορμό της συναυλίας των Χειμερινών Κολυμβητών στον ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη live εμφάνιση τους Κολυμβητών έγινε στις 31.4.1980 στη Μεγάλη Λέσχη, ενώ ο πρώτος τους δίσκος με τον ομώνυμο τίτλο κυκλοφόρησε στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

Γνωστοί για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική , sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

Οι εμφανίσεις τους αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

 

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ έχουν ήδη εισέλθει στην όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα. Στην Καβάλα θα εμφανιστούν με την παρακάτω σύνθεση:

Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή

Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν

Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

 

Θα τους πλαισιώσουν σε μια σειρά τραγουδιών ο γνωστός Καβαλιώτης ωριλάς Μιχάλης Πρεπόνης με το σαξόφωνό του και ο επίσης Καβαλιώτης φοιτητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουτσουπάκης με την τρομπέτα του, ο καλλίφωνος συνταξιούχος πυροσβέστης Δημοσθένης Σιούλας και πιθανότατα διάφοροι φίλοι που θα ενισχύσουν τη χορωδία τους, όπως έγινε στην πρώτη συναυλία με τους επίσης καλλίφωνους Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Καραβά και Δημοσθένη Βαρδαβούλια. Η χορωδία πάντως είναι ανοιχτή σε όλους, καλλίφωνους και μη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σε πολλούς δίσκους τους έχει συμμετάσχει χορωδός με το όνομα Γιάννης Μουγκός.