Μετά την πολύ επιτυχημένη Συναυλία Μουσικής Δωματίου που μας πρόσφερε το Ντούο Μάτσκε, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει ακόμη μία εξαιρετική εκδήλωση.

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, ώρα 7:30 μμ στο ΟΣΚΑΡ, φιλοξενούμε σε ένα Ρεσιτάλ Πιάνου τον πολυβραβευμένο σολίστ Κωνσταντίνο Δεστούνη, έναν από τους σπουδαιότερους νέους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς, με κυριότερα το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Southern Highlands 2013» της Καμπέρα (Αυστραλία), το 2ο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου της Βρέμης το 2012 και δύο φορές το 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Γιώργος Θυμής» (Θεσσαλονίκη, 2008 & 2011). Έχει επίσης βραβευθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου «De Bach au Jazz» (Παρίσι), «Music and Earth» (Σόφια), «Seiler» (Ρέθυμνο), «Konzerteum» (Αθήνα) κ.ά. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην «Eurovision Young Musicians 2010» στη Βιέννη.

 

Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Ελένης Τιμ. Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, τις Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων & Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την ΑΣΟΝ, τις Ορχήστρες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει δύο ηχογραφήσεις CD (παραγωγές της ραδιοφωνίας της Βρέμης και του διαγωνισμού “Southern Highlands”), καθώς και εμφανίσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα: St. John’s Smith Square (Λονδίνο), die Glocke Saal (Βρέμη), Llewellyn Hall (Καμπέρα), Κεντρική Αίθουσα της Όπερας των Τιράνων, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά. Ανάμεσα στις τακτικές εμφανίσεις του σε συναυλίες μουσικής δωματίου, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου του Salzburg (2013 & 2014), όπου συμμετείχε στην ίδια συναυλία με τους κορυφαίους καλλιτέχνες Pavel Gililov, Menahem Pressler και το Κουαρτέτο Borodin.

Οι σπουδές του έχουν υποστηριχτεί από υποτροφίες των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Ωνάσης» και «Yamaha Music Foundation of Europe». Σπούδασε πιάνο με τον Ιγκόρ Πέτριν στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτος με άριστα, και με την Αγάθη Λεϊμονή στο Ελληνικό Ωδείο (Δίπλωμα με Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο) και στη Schola Cantorum του Παρισιού (Diplome de Concert με διάκριση). Μελέτησε επίσης κοντά στον Aquiles Delle Vigne και την Lilia Boyadjieva. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας του Ελληνικού Ωδείου, με καθηγητή των Γιώργο Αραβίδη. Συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg, με τον καθηγητή Rolf  Plagge.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: www.destounispiano.com

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα απολαύσουμε τη Σονάτα σε ντο μείζονα (K. 330) του Μότσαρτ και τη Σονάτα “Waldstein” σε ντο μείζονα (έργο 53) του Μπετόβεν, ενώ το ρεσιτάλ θα κορυφωθεί με την περίφημη Σονάτα σε σι ελάσσονα του Ούγγρου βιρτουόζου Φραντς Λιστ – ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Είσοδος ελεύθερη – μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

 

Ο Πρόεδρος του ΔΩΚ                                                    

  Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης                                             

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ

     Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος