Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ-ΑΜ) τα μέλη του οποίου προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

 

Εκ μέρους της παράταξης της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ) ο νέος επικεφαλής της Απόστολος Παυλίδης έδωσε μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού του συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, μιλώντας μεταξύ άλλων για τους στόχους του. 

 

Όπως είπε, η κάθοδος σε αυτές τις εκλογές βασίζεται στο τετράπτυχο «Τεχνογνωσία, Θέληση, Συνεργασία, Αποφασιστικότητα». Μίλησε για «θετική συγκυρία» μετά τις εκλογές ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει δείξει έμπρακτα ότι έχει τη διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί». 

 

Ο κ. Παυλίδης μίλησε για τους 45 μηχανικούς σε Καβάλα και Δράμα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ. Στο πλευρό του, στη διάρκεια της συνέντευξης, ήταν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι Στέλλα Παπαγιαννίδου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Γιώργος Νάστος, Χρήστος Σαρόγλου, Νίκος Μουτάφης, Δημοσθένης Τουλκίδης και Δημήτρης Λεπίδας.

 

Παρών ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην αντίπαλη παράταξη ΟΡΜΗ (Όραμα Μηχανικών), την οποία κατηγόρησε για πολλές απουσίες από τις συνεδριάσεις και για έλλειψη γνώσης των ζητημάτων.