Για «συνδικαλιστική μαφία» γίνεται λόγος σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτών Καβάλας.

 

Τα δύο σωματεία κατηγορούν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την διαγραφή του Γιάννη Γιαγκίδη από τη θέση μέλους του Δ.Σ. του ΕΥΚ αλλά και για την προειδοποίηση για διαγραφή από μέλος του Δ.Σ. του Αναγνώστη Καραμπατζάκη, αμφότεροι μέλη του τοπικού ΚΚΕ. 

 

Η ανακοίνωση με τίτλο «Η συνδικαλιστική μαφία δίνει τα ρέστα της! Με το αποφασιζόμεν και διατάζομεν αποβάλλει μέλη του ΔΣ» αναφέρει τα εξής: 

 

"Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας ξαναχτύπησε! Με επιστολή που απέστειλε προς το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και Πρόεδρο του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Καβάλας, Γιαγκίδη Γιάννη, τον ενημερώνει για την «απόφαση» του ΔΣ στις 27/9/2019 με την οποία όπως αναφέρει «αποβληθήκατε από μέλος του ΔΣ … ΟΜΟΦΩΝΩΣ».

 

Μάλιστα επικαλείται το «άρθρο 7 του Πειθαρχικού Κανονισμού Λειτουργίας»! Παράλληλα μια δεύτερη αποστολή είχε αποδέκτη τον Αναγνώστη Καραμπατζάκη, επίσης μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρο του Σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας. Σε αυτήν τον «προειδοποιούν» ότι επίκειται και η δική του διαγραφή! 

 

Σε δυο επιστολές γεμάτες ψέματα, η γνωστή συνδικαλιστική μαφία προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο… μαύρο.

 

Επικαλείται τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 27/9/2019 που όπως είναι γνωστό σε όλη την Καβάλα διακόπηκε, αφού η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκε να ακούσει τους συνδικαλιστές που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας και απαιτούσαν ανοιχτή συνεδρίαση για να παρθεί απόφαση για την επικείμενη απεργία στις 2/10 και να αποσυρθούν τα παράνομα θέματα που επιχείρησαν να περάσουν. Άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι η συνεδρίαση διακόπηκε («κατά το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ…»)

 

Στο πρώτο δελτίο τύπου που δημοσίευσαν αναφέρουν «μετά το πέρας του ΔΣ…».  Τώρα τα γυρνάνε! Φυσικά δεν μας εκπλήσσει τίποτα! 

 

Επιπλέον η «απόφαση» που επικαλούνται αφορά την εφαρμογή ενός «πειθαρχικού κανονισμού» που εκτός του ότι δεν ψηφίστηκε ποτέ, είναι πέρα για πέρα παράνομος. Τα όσα προβλέπουν στην εισήγηση του 5ου θέματος που ποτέ δεν συζητήθηκε είναι για γέλια. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ καθίσταται γενικός δερβέναγας! Επί της ουσίας τροποποιούν το καταστατικό του ΕΥΚ… χωρίς καταστατική Γενική Συνέλευση! 

 

Ο ξεπεσμός σας δεν έχει τέλος! 

 

Κύριοι της ΠΑΣΚΕ, σας διαμηνύσαμε και σε άλλη ανακοίνωσή μας πως ο επίδοξος σκηνοθέτης των κακόγουστων θεατρικών παραστάσεων που δίνετε, συνταξιούχος, αιώνιος «σύμβουλος» του ΕΥΚ και για δεκαετίες εργατοπατέρας πρώην πρόεδρος του ΔΣ, πρέπει να είναι πιο προσεχτικός στις λεπτομέρειες! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιβάλετε καμία πειθαρχική κύρωση πέρα από αυτές που προβλέπονται στο καταστατικό. 

 

Αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί είναι η πρωτοπόρα δράση των σωματείων μας. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Εμείς έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των εργαζομένων. Εσείς αυτό της εργοδοσίας! 

 

Τα τερτίπια σας θα πέσουν στο κενό!

 

Οι εργαζόμενοι της Καβάλας σας ξέρουν και από την καλή και από την ανάποδη! Κυρίως από την ανάποδη! Το κύρος σας μηδενικό! Ο θόρυβος που προσπαθείτε να προκαλέσετε για να επιτεθείτε στις ταξικές δυνάμεις είναι για γέλια και για κλάματα! Αν σπαταλούσατε ένα μικρό μόνο μέρος από το χρόνο που αφιερώνεται στις μηχανορραφίες σας για να συμπαρασταθείτε σε κανέναν εργάτη που το έχει ανάγκη μπορεί να ακούγατε και κανένα μπράβο. Αλλά την επιθεώρηση εργασίας δεν γνωρίζετε ούτε κατά που πέφτει. Αντίθετα με τα γραφεία των αφεντικών! 

 

Οι εργάτες όμως αρχίζουν και σας γυρνούν την πλάτη. Έχουν καταλάβει το ρόλο σας. Είστε τσιράκια της εργοδοσίας. Το έχετε αποδείξει δεκάδες φορές. Μνημειώδης η ανακοίνωσή σας όταν οι εργάτριες της ΣΕΛΕΚΤΑ στο Νέστο απεργούσαν διεκδικώντας ασφάλιση, σταθερή δουλειά, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να μπει τέλος στο αίσχος του εργόσημου. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήρατε το μέρος των αφεντικών. Και δεν είναι η μοναδική φορά!

 

Τα κομπρεμί με τα αφεντικά για να στήνετε κάλπες από κοινού σε σωματεία φαντάσματα, χωρίς καμία δράση, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, διεκδικήσεις, παρά μόνο εκλογές για να αναπαράγετε τον επίπλαστο συσχετισμό, κάποτε θα πάρουν τέλος. Και τότε δεν θα χρειάζεται οι ταξικές δυνάμεις να είναι παρούσες στις εκλογές – παρωδία που κάνετε! Σας το έκαναν καθαρό οι εργαζόμενοι στα Pink Woman την περασμένη εβδομάδα που σας γύρισαν την πλάτη, αψηφώντας τις σχέσεις που αναπτύσσετε με την εργοδοσία. 

 

Η κάλπη σας στήθηκε και έφυγε άδεια. Πέρασαν επίσης οι εποχές όπου τα «μπαζώματα» πήγαιναν σύννεφο, οι διπλοψηφίσαντες επίσης, το να εμφανίζετε 800 μάγειρες να έχουν ψηφίσει στην Καβάλα(!!!), το να ψηφίζουν σε εργατικά σωματεία συνταξιούχοι, μαγαζάτορες κλπ.

 

Σας κάνουμε καθαρό ότι όση λάσπη και να εξαπολύετε απέναντί μας, εμάς οι εργαζόμενοι της Καβάλας μας γνωρίζουν και η προσπάθειά σας θα πέσει στο κενό! Μας γνωρίζουν γιατί πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, ενάντια στην ασυδοσία των αφεντικών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για να μπει φρένο στην αντεργατική επίθεση και να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο, ελπιδοφόρο, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 

 

Στον αγώνα μας αυτό πασχίζουμε για σωματεία δραστήρια, με ζωντανές συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες. Για αυτό και αντιπαλεύουμε την επίθεση που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση με το χτύπημα στις ΣΣΕ, στη λειτουργία των σωματείων, με στόχο να τα βάλει στο γύψο. Σε αυτήν την αποστολή πήρε τη σκυτάλη από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την αποστολή σας βρίσκουν αρωγούς, όπως και τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Δυστυχώς όμως για εσάς και τα αφεντικά σας…

 

Σε αυτή την αποστολή θα μας βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας!"