Σε απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλύσεων Αθλητικών Διαφόρων (ΑΣΕΑΔ) σχετικά με την δικαίωση αθλήτριας αναφέρεται ο κ. Ανδρέας Λαφτσής με δημόσια επιστολή του – καταγγελία με τίτλο «Αφιερωμένο στον κλασικό αθλητισμό της πόλης μας».

Η επιστολή του αναφέρει:

 

‘’Επιτέλους, δικαίωση για την αθλήτρια του O.K.A.ΦΙΛΙΠΠΟΣ και τους γονείς της, με μία απόφαση που αποτελεί κόλαφο στις απαρχαιωμένες και μίζερες παραγοντικές αντιλήψεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των αθλητικών συλλόγων που θεωρούν τα ανήλικα παιδιά “κτήμα” τους και δηλώνουν με στόμφο «ή στο δικό μας σύλλογο ή πουθενά».

Γενικότερα, η απόφαση αποτελεί δικαίωση για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στον παραγοντισμό, την αυταρχικότητα, τα “στενά” μικροοικονομικά συμφέροντα των σωματείων, τις “παιδαγωγικές” επιβολές αποφάσεων Δ.Σ. σε ανήλικα παιδιά, αλλά και σε κάθε είδους “εκδικητική αντίληψη” ενάντια σε αθλητές και γονείς.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αδικαιολόγητη (όπως αποδείχθηκε) άρνηση του Ο.Κ.Α. Καβάλας να δώσει ελεύθερη μεταγραφή, σε ανήλικη πρώην αθλήτρια του, οι οποία δεν επιθυμούσε να συμμετέχει και να αθλείται στο συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο και ζητούσε μεταγραφή για το άλλο νέο σωματείο της περιοχής, τον O.K.A.ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Η αδικαιολόγητη, αντιπαιδαγωγική, εκδικητική και αψυχολόγητη άρνηση του Δ.Σ. του O.K.A. Καβάλας, να συναινέσει στο αίτημα μεταγραφής των κηδεμόνων και της αθλήτριας (ηλικίας 15 έως 18 ετών), δημιούργησε κλίμα ψυχρότητας, αντιπαλότητας, διενέξεων και ομαδοποιήσεων ανάμεσα στις αθλήτριες και τους γονείς τους. Η αδιαλλαξία του O.K.A. Καβάλας τσάκισε τη ψυχολογία, της αθλήτριας που σημειωτέον είναι και πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Θα ήθελα να σημειώσω και για το πόσο λυπάμαι προσωπικά για αυτήν την αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά του συλλόγου ΟΚΑ Καβάλας γιατί υπέβαλε μια πολύτεκνη αθλητική οικογένεια σε τόσα έξοδα για το αυτονόητο να θέλει κάποιος να επιλέγει και δη ανήλικος να αθλείται σε όποιον σύλλογο του αρέσει.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΦΤΣΗΣ’’