Στις 6 Ιουνίου 2020 αρχίζουν τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς τη ρουμανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για μία από τις νέες προσθήκες της εταιρίας χαμηλού κόστους RyanAir. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Σάββατο και θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη (26/9/2020) με μια μικρή πιθανότητα συνέχισης και τον Οκτώβριο. 

 

Γιατί επέλεξε την Καβάλα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η RyanAir επέλεξε το αεροδρόμιο στη Χρυσούπολη, έχοντας σταθμίσει τα στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι η Θάσος αποτελεί κορυφαίο προορισμό των Ρουμάνων. Είναι άλλωστε ενδεικτικός ο τρόπος που έχει διατυπωθεί και η σχετική ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας που μιλά για πτήσεις "από το Βουκουρέστι στην ελληνική πόλη βόρεια της Θάσου". Το νησί ως προορισμός είναι σημείο αναφοράς που καθορίζει την ευρύτερη περιοχή. 

 

Αν προτιμηθεί, θα μείνει και για χειμώνα 

Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 17 πτήσεις για τη θερινή σεζόν. Σε περίπτωση που η πτήση σημειώσει επιτυχία τοπικά, αν δηλαδή επιλέγεται και για αναχωρήσεις από Καβάλα και όχι μόνο από Ρουμάνους που επισκέπτονται την περιοχή, ενδέχεται να συνεχιστεί και τον χειμώνα. 

 

Στην Καβάλα δεν είναι λίγοι αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν μια πρώτη ή ακόμη μία εκδρομή στο Βουκουρέστι. Η πρωτεύουσα με τα εντυπωσιακά κτίρια, αποτελεί κορυφαίο προορισμό (μέχρι τώρα μόνο για οδικές εκδρομές) και είναι δημοφιλής για τις πολύ χαμηλές τιμές της, παρά την μεγάλη ανάπτυξη, σε ταξί, πολυτελή ξενοδοχεία, φαγητό, ποτό κλπ. 

 

Ανασταλτικός παράγοντας θα σταθεί η μόλις μία πτήση την εβδομάδα, που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει αναγκαστικά να πραγματοποιήσει αναγκαστικά 7 διανυκτερεύσεις κι έτσι η σύνδεση δεν ενδείκνυται για σύντομη «απόδραση». 

 

"Πιο κοντά" κι από τη Θεσσαλονίκη 

Οι πτήσεις από Καβάλα θα γίνονται με αεροσκάφη Boeing 737-800 των 195 θεσεων και θα διαρκούν 1 ώρα και 10 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων

Το εισιτήριο με χειραποσκευή κοστίζει 44€ από Καβάλα για Βουκουρέστι και 54€ από Βουκουρέστι για Καβάλα, για την περίοδο του Ιουνίου. Μέσα στην "καρδιά" της θερινής σεζόν, οι τιμές ανεβαίνουν. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα εισιτήρια κοστζίουν 65€ & 79€ αντίστοιχα ενώ για τον μήνα Σεπτέμβριο διαμορφώνονται στα 65€ & 65€ αντίστοιχα.  

 

Πολλές επιλογές

Σημειώνεται ότι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν φαίνεται να συνεχίζεται ούτε για το χειμώνα, ούτε για το προσεχές καλοκαίρι, η αεροπορική σύνδεση Καβάλας-Πόζναν Πολωνίας. Μαζί με τη νέα σύνδεση Καβάλα-Βουκουρέστι, η RyanAir ανακοίνωσε άλλες 13 νέες συνδέσεις, οι 3 εκ των οποίων από Θεσσαλονίκη. Συνολικά, το 2020 βρίσκει την εταιρία με 147 συνδέσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια. 

 

RyanAir: σε ποιες πόλεις πετάει από τη Θεσσαλονίκη  

Σημειώνεται ότι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές ταξιδιού, σε περισσότερες από 20 χώρες και σε δεκάδες πόλεις. Πολλές συνδέσεις λειτουργούν όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι ενώ συνήθως γίνονται δύο και όχι μία πτήση ανά εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει που εξυπηρετεί όσους αναζητούν μικρής διάρκειας αποδράσεις. 

 

Ενδεικτικά, από Θεσσαλονίκη μπορεί να πετάξει κάποιος προς:

 

Ηνωμένο Βασίλειο - Λονδίνο, Μάντσεστερ 

Γαλλία – Παρίσι, Μπορντώ 

Γερμανία - Αμβούργο, Βερολίνο, Βρέμη, Καρλσρούη, Μέμιγκεν-Μόναχο, Ντίσελντορφ, Ντορντμουντ, Νυρεμβέργη, Φρανκφούρτη

Ιταλία - Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολι, Λαμέτσια, Μπάρι, Μπολόνια, Παλέρμο 

Ισπανία - Αλικάντε, Βαρκελώνη, Μάλαγα 

Πορτογαλία – Πόρτο 

Βέλγιο - Βρυξέλλες

Αυστρία – Βιέννη 

Δανία – Κοπεγχάγη

Σουηδία – Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ 

Φινλανδία – Λαπεενράντα 

Ιρλανδία - Δουβλίνο 

Ολλανδία – Αϊντχόφεν 

Ουγγαρία – Βουδαπέστη 

Τσεχία – Πράγα 

Σλοβακία – Μπρατισλάβα 

Πολωνία – Βαρσοβία, Κρακοβία 

Μάλτα – Βαλέττα 

Ισραήλ - Τελ Αβίβ 

Ιορδανία – Αμάν 

Ελλάδα - Χανιά / Κρήτη 

Κύπρος - Πάφος