Για «φτηνή πολιτικάντικη μεθόδευση» κατηγορεί τη ΝΔ και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης, μετά την υπογραφή σύμβασης με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης της γέφυρας που είχε καταρρεύσει στην Καβάλα, αφού όμως έχουν περάσει 11 μήνες από το συμβάν.

 

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει ήδη από τις πρώτες ώρες διαθέσιμους εθνικούς πόρους και τις υποδομές της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΌΣ Α.Ε. προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη και η αποκατάσταση της γέφυρας, που βρίσκεται στο κέντρο της μακεδονικής πόλης. Πλην όμως όπως αναφέρει, επί σχεδόν ένα χρόνο υπήρξε κωλυσιεργία και μόνο αφού άλλαξε η κυβέρνηση και ορίστηκε η νέα διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ο Περιφερειάρχης "βρήκε το δρόμο"  και υπέγραψε τη σχετική προγραμματική σύμβαση, με βάση όσα είχαν προταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Όπως σημειώνει ο Σ. Γιαννακίδης, πλέον θα επιβαρυνθούν οι πολίτες της περιοχής καθώς οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από πόρους της Περιφέρειας και όχι Εθνικούς ενώ η αποκατάσταση καθυστέρησε επί ένα χρόνο χωρίς λόγο, κατηγορώντας τη ΝΔ και τους ανθρώπους της ότι έθεσαν το μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.

 

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση:

 

«Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να βρει η Περιφέρεια ΑΜΘ το δρόμο για την Εγνατία Οδό, που είχε "χάσει" όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι να ξεκινήσουν επιτέλους οι μελέτες για την αποκατάσταση της γέφυρας που είχε καταρρεύσει στην Καβάλα.

 

Το Νοέμβριο του 2018, αμέσως μετά την πτώση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαθέσει κάθε δυνατό πόρο και υποδομή μέσω των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών για να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση όμως η Περιφέρεια δεν έκανε το παραμικρό. Μόνο αφού άλλαξε η κυβέρνηση και η διοίκηση της Εγνατίας Οδού, η Περιφέρεια υπέγραψε, τελικά, τη σχετική σύμβαση . Πέρασε δηλαδή ένας χρόνος για να γίνουν όσα η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει από τις πρώτες ώρες, στους τοπικούς φορείς. Και μάλιστα, τώρα θα επιβαρυνθούν οι πόροι της ΑΜΘ ενώ τότε είχαν διατεθεί εθνικοί πόροι.

 

Η Νέα Δημοκρατία και οι άνθρωποί της όχι μόνο εμπαίζουν τους πολίτες όλο αυτό το διάστημα αλλά θέτουν κυνικά το μικροκομματικό και ταπεινό συμφέρον τους, πάνω από την τοπική κοινωνία. Η οποία θα ταλαιπωρηθεί για ένα επιπλέον χρόνο και θα χάσει πολύτιμους πόρους, για μια φτηνή πολιτικάντικη μεθόδευση».