Στη Θάσο είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής Happy Traveller του Ευτύχη Μπλέτσα, το οποίο θα προβληθεί σε ποιότητα HD από τον ΣΚΑΪ αύριο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17:40

 

Στην εκπομπή βάζει εδώ και χρόνια τη δική της σφραγίδα και η Ηλέκτρα Αστέρη, το έτερον ήμισυ του Ευτύχη ενώ από την περασμένη άνοιξη στο team των χαρούμενων ταξιδευτών προστέθηκε και… ένα βρέφος! Η νεογέννητη δεσποινίδα Μπλέτσα η οποία δεν χάνει ταξίδι για ταξίδι. 

 

Οι δύο γονείς εξερευνούν μαζί με την λίγων μηνών δεσποινίδα τις ομορφιές της Θάσου και φτάνουν με τα πόδια έως την φημισμένη Γκιόλα στη νότια Θάσο αλλά και στα ορεινά χωριά και το Υψάριο, υποσχόμενοι να δείξουν μια εμπειρία από αληθινούς ταξιδιώτες.

 

Το Happy Traveller λέει στην τελευταία του ανάρτηση: 

 

«Σε αυτό το επεισόδιο ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και αυτή τη φορά επισκέπτονται ένα από τα ομορφότερα νησιά της, τη Θάσο! 

 

Ξεκινάμε ένα ταξίδι στο ελληνικό νησί που τα έχει όλα. Θα δούμε εκπληκτικά τοπία, θα γνωρίσουμε τα όμορφα παραδοσιακά χωριά, θα επισκεφθούμε υπέροχα μοναστήρια και θα κολυμπήσουμε στις καταγάλανες παραλίες της Θάσου. 

 

Πιο αναλυτικά, σε αυτό το επεισόδιο θα σας ταξιδέψουμε μέχρι τα ομορφότερα χωριά του νησιού. Αλυκή, Κοίνυρα, Ποταμιά, Παναγιά, Λιμενάρια και Ποτός είναι κάποια από αυτά. Θα φτάσουμε μέχρι την εντυπωσιακή και πασίγνωστη Γκιόλα και θα κάνουμε μια βουτιά στα καταπράσινα νερά της.  

 

Θα κάνουμε κανό στη νοτιοδυτική άκρη του νησιού που έχει πολλές σπηλιές και κρυφές παραλίες. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τα ενδιαφέροντα μοναστήρια και τις εκκλησίες του νησιού».

 

 

Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις και να δεις στη Θάσο

 

Ενδιαφέρον όμως έχει και το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εκπομπής happytraveller.gr το οποίο λέει: 

 

Η Θάσος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιώτικα καμάρια της Ελλάδας. Όχι μόνο για τις υπέροχες παραλίες της και τα πανέμορφα γραφικά χωριά της αλλά και για την πλούσια ιστορία της και τα νόστιμα φαγητά της.

Πάμε να δούμε τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις και να δεις στη Θάσο, όταν την επισκεφθείς.

 

1. Παραδοσιακά χωριά. Όπως Καλλιράχη, Κάστρο, Κοίνυρα, Λιμενάρια, Μαριές (το καλύτερο ηλιοβασίλεμα), Άγιος Γεώργιος, Αλυκή. Θα σε μαγέψουν και είναι σίγουρο πως θα θέλεις να τα ξαναεπισκεφθείς.

 

2. Δοκίμασε τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά πιάτα. Όπως μέλι λάδι, ελιές, τσίπουρο αλλά και κατσικάκι, χταποδοκεφτέδες και λιόκαυτα ψάρια. Είναι όλα πεντανόστιμα.

 

3. Σημεία αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Το αρχαίο θέατρο, η αρχαία αγορά, οι Διόσκουροι, το αρχαιολογικό μουσείο κ.α. Η ιστορία σε αυτό το νησί είναι μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα.

 

4. Σημεία με φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Όπως η “Γκιολα”, το φράγμα, η διαδρομή για τους καταρράκτες στην Σκάλα Ποταμιάς που έχει περπάτημα και λίγο σκαρφάλωμα, η Σαλιάρα κ.α.

 

5. Γνωστές παραλίες. Όπως η Χρυσή Αμμουδιά, ο Παράδεισος, Marble Beach, οι Αλυκές και πολλές άλλες.

 

6. Τα ορεινά χωριά. Όπως η Παναγία, ο Θεολόγος, το Καζαβίτι. Μην παραλείψεις το χωριό Θεολόγος διότι φημίζεται για τα καλά του κρέατα.

 

7. Μονή αρχάγγελου Μιχαήλ. Η εντυπωσιακή μονή είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο και κατοικείται από μοναχές. Η μονή του αρχάγγελου διαθέτει και ένα κομμάτι Τιμίου Ήλου, δηλαδή μέρος από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν για τη σταύρωση του Χριστού. Επισκέψιμο καθημερινά από 08:00-14:00 & 16:00-19:30

 

8. Μουσείο Ελιάς και Ελαιόλαδου. Το μουσείο βρίσκεται στο 14ο χλμ. Λιμένας-Πρίνος, δίπλα σε ένα ελαιοτριβείο και δείχνει στον επισκέπτη τους τρόπους με τους οποίους γινόταν η παραγωγή ελαιόλαδου όλα τα χρόνια.

 

9. Το Παλατάκι στα Λιμενάρια. Παλιότερα ήταν τα γραφεία της γερμανικής εταιρεία Speidel που εκμεταλλευόταν τα μεταλλεία των Λιμεναρίων. Χτίστηκε το 1903 και σταμάτησε να κατοικείται το 1963. Είναι ένα διώροφο κτήριο το οποίο έχει πύργους στις άκρες του. Έχουν γίνει κάποιες εργασίες αλλά δεν έχει συντηρηθεί ποτέ.

 

10. Στον Ποτό για ποτό. Αν θέλεις να πιεις και ένα ποτάκι τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τον Ποτό. Εκεί θα βρεις καταστήματα διασκέδασης, καφετέριες και μπαρ, που λειτουργούν από το πρωί ως το βράδυ.