Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύσει με κλιμάκιο κομματικών στελεχών τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στην περιοδεία του στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι ως συντονιστής της ΝΔ για θέματα απασχόλησης, θα συναντηθεί με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», λίγο πριν την άφιξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι η προαναγγελθείσα επίσκεψη Σαμαρά στις Σκουριές έχει ήδη προκαλέσει πλήθος συζητήσεων. Από την περιοχή, που είχε αποτελέσει αφορμή σύγκρουσης μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των ΑΝΕΛ, ο κ.Σαμαράς θα προβεί σε μία κίνηση διπλού συμβολισμού: από τη μία θα στηρίξει δημοσίως τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τα μεταλλεία καθώς και το προσωπικό που εργάζεται εκεί, από την άλλη θα επιχειρήσει να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνο για την δίωξη της επιχείρησης και την απώλεια θέσεων εργασίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα υπέρ των επενδύσεων γενικώς και υπέρ της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές ειδικότερα.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο περίπου εβδομάδες, ο κ. Σαμαράς είχε δεχθεί στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα τους εργαζομένους στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού, εκφράζοντας τη στήριξή του στη συνέχιση της αντιπεριβαλλοντικής δραστηριότητας της εταιρείας, παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής έχει εκφράσει με κάθε τρόπο την επιθυμία να σταματήσει η εξόρυξη