6.000 τόνοι λιπασμάτων από τη Συρία μεταφέρθηκαν και ξεφορτώθηκαν με δύο φορτηγά πλοία στην περιοχή της Νέας Καρβάλης της Καβάλας. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times

 

 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το φορτίο μεταφέρθηκε σε εργοστάσια φωσφορικών λιπασμάτων της περιοχής τα οποία φέρονται να ελέγχονται από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 

Οι Financial Times κάνουν λόγο για τον Γκέναντι Τιμτσένκο, ιδιοκτήτη της Stroyntransgaz η οποία φέρεται να ελέγχει την παραγωγή λιπάσματος στην Συρία. 

 

 

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα από το τελωνείο του Λιβάνου και της Συρίας σύμφωνα με τα οποία 6.000 τόνοι λιπάσματος μεταφέρθηκαν και ξεφορτώθηκαν με δυο φορτηγά πλοία στην Καβάλα.

 

Το πρώτο πλοίο, πάντα σύμφωνα με τους «FT» ονομάζεται “Raouf H” και φέρει σημαία των Νήσων Κομόρος, ενώ το δεύτερο φορτηγό ονομάζεται Tenacity, φέροντας και αυτό την ίδια σημαία.

 

Επίσης τονίζεται ότι «η περιοχή έχει αρκετά εργοστάσια λιπάσματος» και ότι οι  ιδιοκτήτες των πλοίων δεν απάντησαν σε σχετικό ερώτημα για την εν λόγω αποστολή, όπως και οι ελληνικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσει όμως τον χρόνο των αιτημάτων.

Πηγή: Liberal.gr