Αυτό που μας θλίβει και μας εξοργίζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός της ‘’κρυφής’’ – ‘’εθελοντικής’’ αιμοδοσίας που ξεκίνησε και με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του εργοστασίου ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ!!! στις 06/08/2019. 

 

Δυστυχώς, για την Δ/νση του εργοστασίου αλλά και του ιατρείου, το πεδίο της αντιπαράθεσης άγγιξε αυτή τη φορά την εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι απλά!! 

 

Για 3η συνεχόμενη φορά και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από την διοίκηση της εταιρείας, το σωματείο μας δεν κλήθηκε αλλά ούτε και επίσημα ενημερώθηκε με κάποιον τρόπο, ώστε να συμμετέχει στην καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία. 

 

Στην τράπεζα αίματος που ιδρύθηκε από το Σωματείο των συνταξιούχων μας και διαχειριστής είναι το Σωματείο μας. Την τράπεζα που παρανόμως, απαράδεκτα και για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς προσπαθεί να οικειοποιηθεί η εταιρεία. 

 

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι ο διαφημιστικός τρόπος για να προβάλλει η εταιρία το «κοινωνικό της πρόσωπο» και το ιατρείο του εργοστασίου να την οργανώνει για να πετυχαίνει τους σκοπούς της. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι κοινωνική ανάγκη και αφορά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους πέρα και πάνω από οποιοδήποτε πεδίο αντιπαράθεσης. 

 

Δυστυχώς και αυτή τη φορά η αιμοδοσία οργανώθηκε στο εργοστάσιο από την πλευρά της εργοδοσίας και του ιατρείου με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε και όταν ως οφείλαμε το απαιτήσαμε είχαν την ευφάνταστη ιδέα να την ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ εντελώς... Έτσι απλά... Αδιαφορώντας ακόμη και στις πρόσφατες εκκλήσεις του Νοσοκομείου Καβάλας για αιμοδοσία... Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως προέχει για την διοίκηση της εταιρείας ο αποκλεισμός μας από την ουσιαστική κοινωνική προσφορά και συμμετοχή μας... 

 

Κύριε Λαυρεντιάδη, εάν δεν είστε ο κύριος οργανωτής αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς πρέπει να σταματήσετε να λειτουργείτε κρυπτόμενος πίσω από ανίκανες διοικήσεις που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και οφείλετε να λάβετε δράση. Το πρόβλημά σας προφανώς δεν είναι η αιμοδοσία... Οφείλετε σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα να δείξετε ανωτερότητα και στην πράξη να αποδείξετε πως γι αυτό το εργοστάσιο το απεχθές πρόσωπο δεν είναι οι ίδιοι του οι εργαζόμενοι... ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ Ν. ΛΙΤΣΑΣ Κ.