Ο Διάλογος των νέων θα ήθελε να γνωστοποιήσει σε όλους τους πολίτες της Καβάλας, ότι η πετυχημένη του δράση ‘’Διάλογος-προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου’’ θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη φορά 11-14 Ιουλίου. 

 

Η επιστημονική δράση του Διαλόγου των νέων δεν σταματάει όμως εκεί! Ένα σημαντικό κομμάτι ο ‘’Διάλογος των πολιτών’’ είναι ανοιχτός στο ευρύ κοινό της Καβάλας και απευθύνεται σε όλους. Εξαιρετικοί ακαδημαϊκοί θα αναλύσουν θέματα πάνω σε σημαντικές, καίριες και πολυφασματικές θεματικές καλύπτοντας αρκετά γνωστικά αντικείμενα. Καλούμε τους πολίτες της Καβάλας στις 11:00 το πρωί στο Ιμαρέτ τη Παρασκευή 12 Ιουλίου για να μετέχουν στις διαδικασίες του Διαλόγου των Πολιτών.

 

 Επίσης οι διαδικασίες της προσομοίωσης του δημοτικού συμβουλίου στις αίθουσες του Δημαρχείο, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα είναι ανοιχτές στο κοινό της πόλης προς παρακολούθηση. Μέλη του Διαλόγου είναι πρόθυμα να συνομιλήσουν με όλους τους πολίτες ανταλλάζοντας απόψεις και καταγράφοντας προβλήματα και πιθανές προτάσεις.

 

Η επίσημη τελετή έναρξης είναι τη Πέμπτη στις 11 Ιουλίου στις 19:30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 

Η βιωσιμότητα και το μέλλον της Καβάλας περνάει μέσα από τα ίδια μας τα χέρια. Όλες οι φετινές θεματικές του Διαλόγου των νέων όπως η Δια βίου μάθηση, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η νεανική επιχειρηματικότητα, η τεχνολογική αναβάθμιση του δήμου, εκπαιδευτικός τουρισμός, ο εναλλακτικός πράσινος τουρισμός και πολλές άλλες αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Διάλογος κάνει έτσι πράξη το σύνθημα ‘’Ενεργοί νέοι- Βιώσιμες πόλεις’’

 

(δελτίο Τύπου)