Λάβρος κατά της τοπικής ΝΔ εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Μακάριος Λαζαρίδης, στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. 
 
Μιλώντας στους Γιάννη Κομνηνό και Νίκο Ταραπατσή, στην εκπομπή ola on camera στο Center TV, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ανοιχτά ζητήματα του νομού για τα τελευταία 20 χρόνια, αποδίδοντας ευθύνες στους πολιτικούς της περιοχής. 
 
Με τον τρόπο του «φωτογράφισε» όσους διετέλεσαν βουλευτές της ΝΔ από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Δηλαδή σχεδόν όλες τις "τάσεις" της τοπικής ΝΔ. Οι δε τοποθετήσεις του είχαν έντονο το «εγώ» και το πρώτο ενικό πρόσωπο. Οι αιχμές του πάντως "χτυπούσαν" και τη ΝΟΔΕ
 
Δέχθηκε ερώτηση για το αν θα ζητήσει αύριο ως βουλευτής από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη να λύσει κάποιο πρόβλημα της Καβάλας. Η απάντηση που έδωσε ήταν τελείως άσχετη με το ερώτημα. Αλλά ο κ. Λαζαρίδης φαίνεται ότι ήθελε να πει κάτι άλλο, πολύ συγκεκριμένο, πέραν του ότι περιαυτολόγησε πολλαπλώς. 
 
Στόχος του ήταν οι πέντε εσωκομματικοί του αντίπαλοι που μαζί με αυτόν απαρτίζουν την εξάδα του βουλευτικού ψηφοδελτίου. 
 

"ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;"

 
Με αφορμή την αναφορά του στο ραντάρ του αεροδρομίου που απαιτούταν μια δαπάνη, όπως είπε, των 10.000€, σχολίασε: "που ήταν το πολιτικό προσωπικό τόσα χρόνια; Τι έκανε; (...) Η Καβάλα έχει μείνει πίσω (...) πολιτικό ονοματεπώνυμο έχει... μη χάνεσαι... τώρα αν λέγεται Μακάριος, αν λέγεται Νίκος ή  Γιάννης έχει μικρή σημασία, αλλά υπάρχουν ευθύνες". 
 
Τώρα το αν ο "Νίκος" και ο "Γιάννης" είναι οι συνυποψήφιοι βουλευτές Παναγιωτόπουλος και Πασχαλίδης ή οι παριστάμενοι παρουσιαστές Ταραπατσής και Κομνηνός, αυτό δεν διευκρινίστηκε...  
 
 

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
Στη διάρκεια της εκπομπής ισχυρίστηκε ότι πήρε την απόφαση να γυρίσει στην Καβάλα, προσπαθώντας να εμφανιστεί για άλλη μια φορά μόνιμος κάτοικος της περιοχής. «Θα είμαι εδώ» είπε σε άλλο σημείο προσπαθώντας να πείσει ότι δεν είναι εφήμερη η παρουσία του στην Καβάλα.  

 
«…με χτυπήματα κάτω από τη μέση, και την τελευταία στιγμή… Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν είμαι από την Καβάλα» είπε και επιφυλάχθηκε να πει ονοματεπώνυμα όσων των πολέμησαν προσωπικά μετά τις εκλογές. 
 
Με άλλα λόγια προανήγγειλε πόλεμο, μετά τη Δευτέρα. 
 

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΑΤΑΙ"

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι αυτοί που τον πολέμησαν, είπε: «μια πολιτική και κομματική νομενκλατούρα** η οποία φοβάται τις αλλαγές που έρχονται και φοβάται το γεγονός ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης λόγω της προσωπικής σχέσης που θα έχει και έχει με τον αυριανό πρωθυπουργό θα μπορέσει να κάνει πράγματα.
 
Γιατί αν δεν είχα διάθεση να κάνω, ξέρεις τι θα ήμουν τη Δευτέρα, εφόσον οι πολίτες εμπιστευτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού! Αυτή ήταν η θέση μου, ήμουν διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, που ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, γίνεται διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Άφησα λοιπόν τα εύκολα και ήρθα στα δύσκολα. Δεχόμενος πόλεμο. Από μια παλιά πολιτική και κομματική νομενκλατούρα** η οποία υπάρχει, οφείλει την ύπαρξή της στη γενικότερη ανυπαρξία και στα λιμνάζοντα νερά της Καβάλας. Ε αυτά τα λιμνάζοντα νερά θα τα ταράξουμε λοιπόν». 
 
Με τα παραπάνω λόγια, ο Μακάριος Λαζαρίδης εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι αν παρέμενε διευθυντής στο γραφείο Τύπου του κόμματος, θα γινόταν διευθυντής και στο ίδιο γραφείο της κυβέρνησης… Πάλι καλά που δεν είπε ότι τώρα θα γίνει και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το ενδιαφέρον είναι ότι θεωρεί αυτά τα υψηλά καθήκοντα στην κυβέρνηση ως "εύκολα" και την υποψηφιότητα στην Καβάλα "δύσκολη". 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ  

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ   

Επειδή το παραπάνω βίντεο περιέχει μόνο σύντομα αποσπάσματα από τις αιχμές Μακάριου Λαζαρίδη εναντίον της τοπικής ΝΔ, δείτε εδώ (από το σημείο 1:25:00) ολόκληρη τη συζήτηση 
 
 
 
**Η λέξη Νομενκλατούρα που χρησιμοποίησε για τη ΝΔ στην Καβάλα ο κ. Λαζαρίδης προέρχεται από τη ρωσική номенклату́ра. Ήταν προσδιορισμός από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, των ηγετικών θέσεων στα όργανα του κόμματος και του κράτους, στις οικονομικές επιχειρήσεις και στις κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και του καταλόγου προσώπων κατάλληλων να τις αναλάβουν. Ο Μιχαήλ Βοσλένσκυ εκλαϊκευσε τον όρο στο βιβλίο του «Νομενκλατούρα» το 1980, χρησιμοποιώντας τον για να περιγράψει την προνομιούχο τάξη στην ΕΣΣΔ, την οποία αποτελούσαν 3 εκατομμύρια άτομα. Ο όρος δηλώνει συνεκδοχικά την κοινωνική τάξη, η οποία συνδέεται με το κράτος και διαθέτει σημαντικά προνόμια, καθώς και το σύνολο των αξιωματούχων ενός καθεστώτος.