Η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την «Εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» δικαιώνει, για μία ακομα φορά, την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με συστηματική δουλειά, το Υπουργείο Μεταφορών κάνει πράξη μία ακόμα δέσμευσή του, που σημαίνει το τέλος των υφιστάμενων χρεώσεων διοδίων σε πολίτες και επιχειρήσεις και την έναρξη της αναλογικής χρέωσης, που θα προκύπτει από τη χρήση που θα κάνει ο κάθε ένας στο Οδικό Δίκτυο.

 

Νιώθω προσωπικά δικαιωμένος, καθώς υποστήριξα με θέρμη και δημοσίως τη χρήση αναλογικών διοδίων και τον τερματισμό της απαράδεκτης λειτουργίας των μετωπικών. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός που το σύνολο του συστημικού Τύπου με λοιδωρούσε, όταν εμφανιζόμουν σίγουρος ότι η μνημονιακή δέσμευση, για κατασκευή σταθμών μετωπικών διοδίων δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, καθώς το σύστημα των αναλογικών διοδίων θα είναι σύντομα πραγματικότητα. Ελπίζω και εύχομαι όσοι και όσες πολέμησαν την προσωπική μου σιγουριά, καθώς και την ειλικρίνεια με την οποία αντιμετώπισε το θέμα το Υπουργείο Μεταφορών και οι συνάδελφοί μου κυβερνητικοί βουλευτές, να νιώθουν την ίδια χαρά που νιώθω και εγώ, επειδή και η Καβάλα δεν θα προλάβει να βιώσει -τουλάχιστον επί μακρόν- τον τεράστιο φόρτο που θα της προκαλούσε η κατασκευή νέων διοδίων. 

 

Τέλος, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς μια ακόμη δέσμευσή μας υλοποιείται προς όφελος των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας και η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας

του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,

Κώστας Μορφίδης