«Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα δικαίωσης και περηφάνιας για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καβάλας. Εκδόθηκε η 1η δικαστική απόφαση αναφορικά με τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις. Τους δικαιώνει απόλυτα και τους επιδικάζει αντίστοιχη των περικοπών αποζημίωση για το χρονικό διάστημα από τον 6ο του 2015 έως και σήμερα», αναφέρει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς ο οποίος με τη συνεργασία της συναδέλφου του Τάνιας Ελευθεριάδου συμβούλεψαν ανέλαβαν να δικαιώσουν τους συνταξιούχους του ΙΚΑ της Καβάλας.

 

Και συνεχίζει λέγοντας

 

«Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση και άλλων συνταξιούχων που δεν προσέφυγαν δικαστικά, έχοντας επιφυλάξεις για την ευδοκίμηση των ομαδικών αυτών αγωγών. Στις 05/12/2019 ορίστηκε δικάσιμος για την έκδοση οριστικής απόφαση και διατάχθηκε το ΙΚΑ να προσκομίσει έκθεση με συγκεκριμένα για κάθε συνταξιούχο ποσά, ώστε να υπολογιστεί με ακρίβεια τι ποσό δικαιούται κάθε ενάγων. 

 

 

Πλέον, όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Καβάλας αλλά και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να σπεύσουν να καταθέσουν ομαδικές αγωγές για να πάρουν αυτά που δικαιούνται και που η Ελληνική Πολιτεία παράνομα τους στερεί. Η σημερινή απόφαση, όμως, αποτελεί και μία προσωπική δικαίωση για εμένα και τη συνάδελφό μου Σουλτάνα Ελευθεριάδου, καθώς η επιλογή μας για δικαστική διεκδίκηση των περικοπών αμφισβητήθηκε έντονα. 

 

 

Αμφισβητήθηκε δημόσια και, μάλιστα, ακόμη και από συναδέλφους μας. Εμείς προτιμήσαμε να μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά και στον στόχο μας. Και, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, θεωρώ ότι μάλλον πράξαμε ορθά».