Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Focus fm 103,6»  

 

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη διαφορά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm 103,6 και στους Γ. Πηλείδη και Α. Οραήλογλου, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

 

«Είναι τιμή μου να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσω τη μάχη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι είναι ωραίο να  έρχεσαι κοντά στους πολίτες, είναι μια ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά στην κοινωνία, με την οποία, όπως είπε, είχε επαφή, μέσα από την προσφορά της ως Υφυπουργού.

 

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια ιδεολογική ήττα, απάντησε αρνητικά: «Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως κυβέρνηση βάλαμε τον πήχη ψηλά, καθώς οι δυνατότητες εξαιτίας των πολιτικών κατευθύνσεων και της ΕΕ αλλά των δανειστών ήταν περιορισμένες».

 

«Προσπαθήσαμε μέχρι τέλους να μην υπογράψουμε μνημόνιο και γι' αυτό οδηγήσαμε τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα», απάντησε η κ. Χατζηγεωργίου στην αντίστοιχη ερώτηση που δέχτηκε για το καλοκαίρι του 2015, συμπληρώνοντας ότι η επιλογή του δημοψηφίσματος είναι  ένα δείγμα της ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος που υπηρετεί. «Τώρα μετά τις Ευρωεκλογές επιστρέψαμε στον ελληνικό λαό να αποφασίσει, παρόλο που η θητεία της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο του 2019» σημείωσε θυμίζοντας την περίπτωση της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά που παρόλο που έχασε τις Ευρωεκλογές δεν είχε προκηρύξει εθνικές εκλογές.

 

«Είμαστε κυβέρνηση 4,5 χρόνια και η φθορά είναι φυσιολογική»

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) επισήμανε ότι δεν υπάρχει στρατηγική ήττα. «Είμαστε κυβέρνηση 4,5 χρόνια και η φθορά είναι φυσιολογική», είπε η κ. Χατζηγεωργίου τονίζοντας ότι  έχουν γίνει πολλά στη χώρα αυτά τα 4,5 χρόνια, κατά τα οποία όπως είπε, «κάναμε τον απολογισμό μας, έχουμε κάνει και λάθη».

 

Η κ. Χατζηγεωργίου ρωτήθηκε για το θέμα που πρόσφατα προέκυψε σχετικά με τις μετατάξεις στη Βουλή. «Τα στελέχη μας έχουν την ευθιξία να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να κάνουν πίσω», απάντησε η Υφυπουργός θυμίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση να χρησιμοποιήσουμε την κινητικότητα στη Βουλή ελήφθη μετά από διάσκεψη των προέδρων στην οποία συμμετέχουν όλα τα κόμματα και μάλιστα μετά από πρόταση του Τραγάκη της Νέας Δημοκρατίας.

 

«Η ίδια η ΝΔ δεν είχε το θάρρος να βγει και να υπερασπιστεί την πρότασή της.  Όλη η ευθύνη έπεσε στην παρούσα κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ δεν βγήκε να πει ότι ήταν δική της πρόταση», ανέφερε.

 

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη διαφορά της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την  ποιοτική διαφορά στον τρόπο που κυβερνήσαμε. Υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν έχουμε χάσει παρ' όλη την προσπάθεια που γίνεται», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου.

 

Επίσης, σε ερώτηση για το ύφος Πολάκη, σημείωσε ότι αντί να μιλάμε για το έργο του στο χώρο της Υγείας, ασχολούμαστε με το ύφος του.  «Κάθε φορά προσπαθούμε να πιαστούμε από μια φράση του Πολάκη και να αλλάξει η κουβέντα. Βασικό μέλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διατηρήσουμε στα πόδια του στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Βάλαμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στα δημόσια νοσοκομεία και έγιναν προσλήψεις προσωπικού», κατέληξε η κ. Χατζηγεωργίου.

 

(