Η μελέτη για το έργο αποκατάστασης του εδάφους στα Τενάγη των Φιλίππων έχει ήδη εκπονηθεί και πρόκειται να παραδοθεί τον ερχόμενο Ιούλιο ενημερώνουν τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στην περιοδεία που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στα Τενάγη των Φιλίππων. Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αναφέρει τα εξής: 

 

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων και υπόσχονται στους αγρότες ότι «κατόπιν ενεργειών τους» θα λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης  των υδάτων ότι «κομίζουν γλαύκας εις Αθήνας».

 

 

Τους ενημερώνουμε επίσης ότι τα μεγάλα έργα δεν κατασκευάζονται με «επαφές», αλλά με την εκπόνηση διαχειριστικών μελετών και τη διάθεση χρηματοδοτικών εργαλείων.

 

 

Μετά την πάροδο σχεδόν  ενενήντα χρόνων από τότε που έγιναν οι τελευταίες διορθωτικές παρεμβάσεις στο υπάρχον δίκτυο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε σύμβαση για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2019, όπως προκύπτει από τη συμβατική υποχρέωση του μελετητή. 

 

 

Η παραπάνω ενέργεια αποδεικνύει ότι η υλοποίηση του  ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τους καλλιεργητές έργου προχωρά με σχέδιο και μεθοδικότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά του για τα επόμενα 60 τουλάχιστον χρόνια και να ανακουφιστούν οι αγρότες των Τεναγών. 

 

Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι εξαγγέλλουν έργα , των οποίων η υλοποίησή τους ήδη δρομολογείται.