Η ορειβατική ανάβαση στο Παγγαίο, το Σαββατοκύριακο, 1-2 Ιουνίου, του ΕΟΣ Καβάλας και ΣΧΟ Καβάλας σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής. Κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη κοινή ανάβαση των δυο σημαντικών ορειβατικών συλλόγων της πόλης μας, οι οποίοι φαίνεται πως ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους τους και προχωρούν σε μια κοινή, προς το μέλλον, πορεία.

 

Έτσι, ως απαρχή μιας κοινής δράσης, 20 μέλη και των δυο συλλόγων πραγματοποίησαν ανάβαση στο Παγγαίο, από το μονοπάτι της Εικοσιφοίνισσας και μετά από πορεία 5,30 ωρών έφτασαν στο καταφύγιο του Χατζηγεωργίου. Εκεί τους υποδέχτηκε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, φτιαγμένη από μέλη και των δυο συλλόγων, κάποιοι με τις οικογένειές τους, που είχαν ανέβει νωρίτερα με τα αυτοκίνητά τους. Κέφι, κρασί, μουσική και χορός ήταν το επισφράγισμα της βραδιάς, στο τέλος της οποίας, ορισμένοι ενθουσιώδεις, επιχείρησαν νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή Αυγό, ενώ την επόμενη μέρα έγινε η κατάβαση μέσα σ’ ένα ομιχλώδες αλλά γοητευτικό τοπίο. 

 

Τις επόμενες εβδομάδες θ’ ακολουθήσουν κι άλλες κοινές δραστηριότητες των δυο συλλόγων, αφού γίνεται πλέον κατανοητό πως το βουνό δεν χωρίζει, αλλά ενώνει, ιδίως ανθρώπους που είναι συνηθισμένοι σε ανοιχτούς ορίζοντες.