Παρελήφθησαν και ενσωματώθηκαν στο στόλο του 6ουΠαραρτήματος ΕΚΑΒ, τρία (3) ακόμη ασθενοφόρα-κινητές μονάδες, για τους τομείς Καβάλας-Δράμας και Σερρών, από τη δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP).

 

Τα ασθενοφόρα-κινητές μονάδες (ΚΙΜ) διαθέτουν υπερσύγχρονο και εξειδικευμένο ιατρο-τεχνικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση κάθε επείγοντος περιστατικού.

 

Η ΚΙΜ της Καβάλας διαθέτει επιπλέον το πλεονέκτημα μετατροπής σε ΚΙΜ νεογνών, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονη θερμοκοιτίδα-φορείο, το οποίο ενσωματώνεται σε ειδική βάση, με αποτέλεσμα την πιστοποιημένη ασφάλεια διακομιδής.

 

Ο πρόσφατος διορισμός δεύτερου ιατρού στο ΕΚΑΒ Καβάλας, προσθέτει επίσης τη δυνατότητα πληρέστερης στελέχωσης της κινητής μονάδας καθ' όλο το 24ωρο.

 

Η εγκατάσταση συστημάτων ψηφιακών επικοινωνιών τύπου ΤΕΤΡΑ στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας, το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονική καταγραφή των κλήσεων, ψηφιακές επικοινωνίες τύπου TETRA, έλεγχο στόλου οχημάτων και διάθεση στοιχείων στατιστικής, αναβαθμίζει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στην Καβάλα. Στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας INTERREGV-AΕλλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, που πρωτοστάτησε ο τ. Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Κων. Καρακατσιανόπουλος.