Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, είχε συναντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Σταμενίτη και τον γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, θα συναντήσει κτηνοτρόφους και αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στη σημερινή του συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, αποφάσισε την έναρξη της πληρωμής αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του έτους 2023, από την 20η Φεβρουαρίου. 

“Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν έχει προβλεφθεί καμία πληρωμή, για την εξόφληση των συνδεδεμένων ενισχύσεων της κτηνοτροφίας. Εξοφλήστε έγκαιρα τις οικονομικές σας υποχρεώσεις, για να μπορούμε να είμαστε κι εμείς συνεπείς, στις δικές μας οικονομικές υποχρεώσεις”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης προς τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς της χώρας, οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας πως οι υπεύθυνοι πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον, για τη μη καταβολή όλης της ενίσχυσης. Μάλιστα αναφέρουν πως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Γεμάτη αστοχίες είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ η πληρωμή του Μέτρου 22, που αφορά στην ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών. Οι σύλλογοι υπογραμμίζουν πως εκτός από το ότι χάθηκε το timing, ώστε να επωφεληθούν της αγοραστικής αξίας, πολλοί δικαιούχοι έμειναν εκτός και με τη δεύτερη επεξεργασία στις 30 Ιανουαρίου. 

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε την προέγκριση διακήρυξης του υποέργου «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Καβάλας»

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεώργιο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ τη Δευτέρα 7/11 με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, τους γ.γραμματείς κ .Μπαγινέτα και κ. Καλογήρου, με συνεργάτες του υπουργείου για τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου της επερχόμενης ΚΓΠ, όπως ο καθηγητής κ. Κλωνάρης, με τον πρόεδρο της ΕΔΟΦ κ. Βιτάλη και με εκπροσώπους του ΣΕΚ, της ΠΕΚ και της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο ότι σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Δελησταμάτη, συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28/9/2022 στο ΥΠΑΑΤ με τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η ΓΓ κ. Χ.Καλογήρου, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Γ.Κεφαλάς και συνεργάτες του υπουργού.

«Σε άπορους να μοιράζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα χρήματα της ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών» τονίζουν οι κτηνοτρόφοι

Θεσμική επίσκεψη στην Καβάλα, για ενημέρωση των αγροτών, θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 11 Απριλίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, συναντήθηκε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης με αφορμή τα ανοιχτά ζητήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος πλήττεται σφοδρά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

 

Τον αποκλεισμό των βοοτρόφων από τα κριτήρια μοριοδότησης πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1 των «Νέων Γεωργών» καταγγέλλουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, στα πλαίσια της συνάντησής του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό έθεσε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Μία σειρά από προτάσεις προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό απευθύνουν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης των ζωοτροφών και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις. 

 

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ ενημέρωσαν τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα σημαντικά θέματα του κλάδου, όπως μεταξύ άλλων η υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις αγοραπωλησίες γάλακτος, με αναγραφή τιμής, η πανδημία, ο καταρροικός πυρετός. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις προνοεί για προβλήματα που ενδέχεται να υπάρξουν και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για να τα προλάβει.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού (COVID-19) προκάλεσε σημαντική απώλεια εισοδήματος στους καλλιεργητές επιτραπέζιου σταφυλιού κι επιτραπέζιας ελιάς τύπου Χαλκιδικής στην Π.Ε. Καβάλας αναφέρει με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ ότι η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής για την αμπελοοινική περίοδο 2020-2021 γίνεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ. (www.minagric.gr) έως την 30η Νοεμβρίου 2020.

 

Στην 36η συνεδρίαση την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, με την αριθ. 578/2020 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την υλοποίηση του έργου "Εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης", με συνολικό προϋπολογισμό 2.250.514,16 Ευρώ και αφορά την έκταση 5.001.142,58 στρεμμάτων

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου από τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό, Κώστα Σκρέκα η απόφαση με την οποία προβλέπεται σημαντική ενίσχυση των Ελλήνων αλιέων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού

Επιστολή προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης απέστειλαν τα διοικητικά συμβούλια των κτηνοτροφικών συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την απόφαση για τον τρόπο καταμερισμού της ενίσχυσης, για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις χαμηλές τιμές των αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη με Θέμα: « Αδυναμία εφαρμογής της ΚΥΑ για τις οικονομικές αποζημιώσεις από τα      μέτρα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου έτους 2019» απέστειλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι επιχειρείται η αναβίωση του αγροτικού τομέα κάτω από τις καλύτερες, όπως είπε, συνθήκες και μέσα σε ένα κλίμα που θα στηρίζει τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, απασχόλησε το θέμα της υποχρεωτικής σύναψης συμφωνητικών στην πώληση του γάλακτος, από τους κτηνοτρόφους στους μεταποιητές κι εμπόρους, με αναγραφή της τιμής πώλησης

Σελίδες