Ξεριάς

Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με ανάρτηση του ενημέρωσε πως αποφασίστηκε, για τις ζημιές που έγιναν στο φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, στους οικισμούς της Αβραμυλιάς, του Ξεριά και του Διαλεκτού, να υπάρξει αποζημίωση από την Κρατική Αρωγή.

Την Κυριακή, 3/12/2023, το απόγευμα, διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Νέου Ξεριά, στην πλατεία του χωριού, μια χαρούμενη γιορτή, αυτή της Αγίας Βαρβάρας.

Την 28-10-2022 το απόγευμα στην Εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης (πλησίον του οικισμού Ξεριά Καβάλας), δύο Ι.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 86χρονος άνδρας κάτοικος Ξεριά του Δήμου Νέστου, όταν παρασύρθηκε από δυο διερχόμενα αυτοκίνητα μέσα στο χωριό του.

Παρότι, ως γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια δεν λειτουργεί Σχολείο στον Ξεριά και λόγω κορονοϊού, εδώ και δύο χρόνια, έχουν «παγώσει» τα πάντα, φέτος γιορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821…σε πείσμα των καιρών.

Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Δευτέρα 5 Απριλίου, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid covid-19

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 8-6-2020 στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 36χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Άρχισε την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η φετινή άσκηση «Παρμενίων» η οποία διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου β