ΠΑΜΘ

Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Insete.gr προχώρησαν σε μία έρευνα για τον τουρισμό, και αναλύουν τα στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού στις περιφέρειες της Ελλάδας για το 2023.

Η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση προς τον βουλευτή Καβάλας, Μακάριο Λαζαρίδη, για το θέμα των αποζημιώσεων, για τις πυρκαγιές που έπληξαν χωριά του Δήμου Νέστου το καλοκαίρι του 2023.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύσκεψη έγινε το πρωί της Τετάρτης (17/04), από το συντονιστικού όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου, θα παρουσιάσει προϊόντα της περιφέρειας ΑΜΘ, σε έκθεση τροφίμων και ποτών σε χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα. 

Την Τρίτη 8 Απριλίου έγινε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, και συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων, του τομέα της ψυχικής υγείας στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Σε καταγγελία προς τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, του Χ. Τοψίδη, προχώρησε η περιφερειακή παράταξη του Χρήστου Μέτιου, αναφέροντας πως γίνονται χαμηλότατες εκπτώσεις σε έργα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αυτό φέρνει πληρωμή περισσότερων χρημάτων σε αναδόχους.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών και οι ψεκασμοί άρχισαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις τελευταίες ημέρες.

Στις 18 και 19 Μαρτίου έγινε στο Βέλγιο η Ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής περιφερειών και πόλεων, με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εκπροσωπείται από τον αντιπεριφερειάρχη διεθνών σχέσεων-διαπεριφερειακών συνεργασιών και εξωστρέφειας, Χάρη Δαλκίτζη.

Την Τρίτη (26/03), ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα από ότι συνήθως η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άρχισε την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ.

Την Τετάρτη (08/03), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, επισκέφθηκε χώρους εργασίας γυναικών στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Στην Καβάλα βρέθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης και μίλησε για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στον Νομό Καβάλας το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων μίλησε για το φράγμα του Μαρμαρά, για το νέο λιμενικό κρηπίδωμα της Κεραμωτής, για τη γέφυρα στην περιοχή «μάνδρα Ιακωβίδη» στις Μαριές, για τη συντήρηση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και για έργα σε δρόμους στις ορεινές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας.

Συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του αναπτυξιακού οργανισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεδρίαση που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, παρόντος και του περιφερειάρχη, Χριστόδουλου Τοψίδη.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, τη Δευτέρα (29/01).

“Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής μας και για την αντιμετώπιση κάθε δυσμενούς κατάστασης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σε δήλωση του.

O νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της ΑΜΘ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, σε δήλωση του τόνισε πως δεσμεύεται  να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της “Περιφερειακής Σύνθεσης” και να ανέβει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη θέση που της αξίζει.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε τους νέους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, εντεταλμένους συμβούλους και εκτελεστικούς γραμματείς.

“Θυμήθηκε η Διοίκηση της ΠΑΜΘ την ανάγκη για την εκτέλεση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων και 3 εβδομάδες προ των εκλογών αποφάσισε να κάνει έργα με τα οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε ή ασχολήθηκε ελάχιστα, για την πρόληψη καταστροφών”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”.

Το τριήμερο (16-18/06) διεξήχθη στην Κομοτηνή, το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κ12 και Κ14, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το τριήμερο (16-18/06) θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή, το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κ12 και Κ14, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανακοίνωση εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ για ασφαλτόστρωση στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Καβάλας. Η παράταξη αναφέρει χαρακτηριστικά “με δεδομένο ότι το μέσο πλάτος της διατομής Εθνικής Οδού είναι από 9 έως 11 μέτρα, με τα 50.000 τετραγωνικά μέτρα θα συντηρηθούν επί της ουσίας, το πολύ 5 χιλιόμετρα δρόμου.”

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” θέτει ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και αναφέρει χαρακτηριστικά “προεκλογικός καταιγισμός υποσχέσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς πιστώσεις”.

Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” εξέδωσε ανακοίνωση για την πεσμένη γέφυρα αλλά και για την Περιμετρική οδό και αναφέρει χαρακτηριστικά “αμείωτος ο εμπαιγμός των πολιτών της Καβάλας και της ΑΜΘ από Κυβέρνηση και Περιφέρεια”.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει για όγδοη χρονιά την Ακαδημία - Δομή Δια Βίου Μάθησης, μια δράση κατά την οποία καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδoς παραδίδουν διαλέξεις σε πολίτες, σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και θεματικά πεδία. Οι διαλέξεις θα αρχίσουν διαδικτυακά την Τετάρτη (12/04).

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η διοίκηση της Περιφέρειας απάντησε με ασάφειες για το αν θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΑΜΘ Δημήτρης Λυμπεράκης έγραψε σχετικά:

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν στο επίκεντρο σειράς συσκέψεων που συγκάλεσε τις τελευταίες ημέρες ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή, αναφέροντας πως το 2023 πρέπει εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί.

H παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία με ανακοίνωση της κάνει γνωστή την ερώτηση που θα θέσει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο της ΠΑΜΘ. Η παράταξη αναφέρει χαρακτηριστικά “γιατί έκλεισε το δημόσιο ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα Καβάλας; Αδιαφορία ή ανικανότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας στην Καβάλα;”

Σε συνάντηση που είχαν ο προέδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενημερώθηκαν πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας αλλά και αυτό της Κομοτηνής θα ενισχυθούν με 60.000 ευρώ από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

 

Σελίδες