Σερβία

Ο Αλεξάντερ Γιοκσίμοβιτς και η Σνεζάνα Σταμένκοβιτς, είναι Σέρβοι, η οποίοι ερχόντουσαν για τουρισμό στη Θάσο με τις δύο κόρες του, όμως την Κυριακή (06/08) και ενώ πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Ελλάδα τα ίχνη τους χάθηκαν, με την οικογένεια τους να κάνει έκκληση για να βρεθούν.

Ο σερβικός στρατός βρισκόταν χθες, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου το βράδυ σε κατάσταση ενισχυμένης ετοιμότητας μετά τις πρόσφατες εντάσεις στο γειτονικό Κόσοβο, όπου σημειώθηκαν πυρά και εκρήξεις και υψώθηκαν οδοφράγματα.

«Όπου πας εσύ θα ‘μαι πάντα εγώ να σου τραγουδώ», λέει ένα σύνθημα του Ολυμπιακού.

Στην 43η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (IFT) που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022 στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια».

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σέρβοι τουρίστες ώστε να φτάσουν στη χώρα μας για τις διακοπές τους. Κλειστά σύνορα, ακριβά τεστ αλλά και πολύωρη αναμονή στον Προμαχώνα τους κάνουν να σκέφτονται ξανά αν θα περάσουν την άδεια τους στην Ελλάδα.

Χιλιάδες πολίτες χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια έφτασαν στην Σερβία για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχει ενδιαφέρον στη χώρα, για τον εμβολιασμό ξένων υπηκόων. 

Σύγχυση επικρατεί για το αν τελικά το υπουργείο Τουρισμού συμφώνησε ή όχι με τη Σερβία την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

 

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έρχονται οι Σέρβοι στην Ελλάδα. Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την ομόλογο του της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς και συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ που έγινε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου βρέθηκε και ο πατέρας του 10χρονου από τη Σερβία που παραθέριζε με τους γονείς στη Θάσο και είχε εντοπιστεί θετικός στον ιό σε

Στην αναστολή της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Θέματα που αφορούν στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης που είχε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης με τον πρόξενο της Σερβίας...