πυρκαγιά δάσος Δαδιάς

Σοκ στον Έβρο. Πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς στο δάσος της Δασιάς, βρέθηκαν μπροστά σε απανθρακωμένα σώματα μεταναστών.

Από τον Καθηγητή Κώστα Ποϊραζίδη και τέως Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς- Λε

Η φωτιά στη Δαδιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στον πυρήνα του εθνικού πάρκου.

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο.

Μεγάλη οικολογική καταστροφή ήδη έχει συντελεστεί στο δάσος της Δαδιάς από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της WWF Hellas.

Ολονύχτια και δραματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στην τεράστια φωτιά που ξέσπασε από την Πέμπτη στο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί Έβρου.

Τρομερές είναι οι εικόνες καταστροφής που στέλνει από την κατάσβεση της φωτιάς στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο ο πυροσβέστης Νίκος Ευγενίδης.

Ένας ημεδαπός είναι τελικά ο υπαίτιος της  μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης την 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε την φωτιά από αμέλεια

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Λευκίμμης-Δαδιάς, η οποία καίει από χθες στον προστατευόμενο δρυμό.

 

Δύο είναι τα μεγάλα ενεργά μέτωπα αυτήν την ώρα στην μεγάλη πυρκαγιά της Λευκίμης που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, το ένα ανατολικά και το άλλο δυτικά αλλά και πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες.