ποταμός Νέστος

Ορατός ο κίνδυνος για… «διψασμένες καλλιέργειες» κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο στην περιοχή του Νέστου αλλά και στον κάμπο της Ξάνθης, καθώς φέτος μειώνονται στα 70 εκατομμύρια κυβικά οι ποσότητες που θα απελευθερώσει το Φράγμα του Θησαυρού για την άρδευση, ενώ πέρσι αυτές ανέρχονταν σε 110 εκ. και πρόπερσι σε 130 εκ. 

«Είναι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων και προσεγγίζεται αρκετά εύκολα από την πόλη της Δράμας και της Ξάνθης. Ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παρά να ακολουθήσει το δρόμο για τη Σταυρούπολη και από εκεί να κατευθυνθεί στο χωριό Λειβαδίτης, που βρίσκεται στα 1300 μέτρα υψόμετρο. Το φυσικό τοπίο που τον αγκαλιάζει απογειώνει την ομορφιά του, συνθέτοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό»

Είναι και από μόνος του αιτία για να ταξιδέψετε στην Ξάνθη, διανύοντας εκτάσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο γης έχει χαθεί από το 1998 μέχρι σήμερα από την παράκτια διάβρωση στις εκβολές του ποταμού Νέστου.

Ένας άνδρας κινδύνευσε το πρωί της Κυριακής (24/10) στο ποτάμι του Νέστου όταν σε κάποια στιγμή προσπάθησε να μετακινηθεί και γλίστρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό και παραλίγο να παρα

Ένας 44χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης, τραυματίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (19/8) στην θαλάσσια περιοχή εκβολών ποταμού Νέστου

«Δικαίωση για τον Δημήτρη» ζητούν φίλοι και συγγενείς του νεαρού που έχασε τη ζωή του στον ποταμό Νέστο