POS

Πληρωμές με κάρτες μέσω POS θα πρέπει να δέχονται από τον Απρίλιο, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στη λίστα των 35 νέων κλάδων όπου επεκτάθηκε η υποχρεωτική χρήση τερματικών αποδοχής πληρωμών με κάρτες. 

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ζητά παράταση στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα POS.

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS ζήτησαν με κοινή επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Ως τις 29 Φεβρουαρίου παρατείνεται η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλη τη λιανική με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Την πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να δώσει παράταση ενός μήνα για την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS από τους επαγγελματίες γνωστοποίησε ο υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και το γενικό γραμματέα Δημήτρη Γαβαλάκη.

Σε 35 κλάδους επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση POS και όλοι πρέπει να έχουν κάνει αίτηση για να το προμηθευτούν μέχρι 31/01 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να το έχουν στους πάγκους και στα καταστήματα. Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Υποχρέωση των επιχειρήσεων και των παρόχων και όχι των Λογιστών η διασύνδεση POS– Ταμειακών συστημάτων

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ από το νέο έτος.

Μεγάλη ταλαιπωρία έχει προκαλέσει η γενική βλάβη στο ίντερνετ τόσο στην περιοχή του Νέστου όσο και στην περιοχή της Θάσου αφού ολόκληρα τηλεφωνικά κέντρα της περιοχής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Με πλαστικό χρήμα μέσω POS θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τα διόδια το αμέσως επόμενο δεκαήμερο οι χρήστες της Εγνατίας Οδού. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εγκατάστασης των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στους σταθμούς διοδίων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης