Πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων Το κάστρο

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” διοργανώνει τους 12ους Πανθασιακούς αγώνες σκάκι, που επιστρέφουν μετά την πανδημία.

Στις 9 Μαΐου την ημέρα την ημέρα που πανελλαδικά εορτάζεται η Εθνική Αντίσταση κατά το

Στα Μεταλλεία βρέθηκαν το πρωί της Πρωτομαγιάς μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο» προκειμένου να τιμήσουν τους εργάτες και τις εργάτριες των Μεταλλείων της Θάσου.

Άγνωστοι ξήλωσαν και βανδάλισαν την πινακίδα που είχε βάλει το πολιτιστικός σύλλογος «το Κάστρο» έξω από το Παλατάκι στα Λιμενάρια και ενημέρωνε στους επισκέπτες για το μνημείο.

Στην συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου ο σύλλογος δεσμεύεται να λειτουργήσει την αίθουσα σαν πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων "Το Κάστρο", σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση τιμής, μνήμης στην  εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το Δ. Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων " Το Κάστρο" αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη τον φίλο και συνεργάτη Δημήτρη Σιαμπανόπουλο και εκφράζει συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οικείους του.

Μια νέα δράση πραγματοποιεί ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» η οποία στηρίζεται οικονομικά από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού  

Ο κλίβανος, με την ονομασία Λιμενάρια IV άναψε ξανά για την πειραματική τήξη μη σιδηρούχων ντόπιων μεταλλευμάτων σύμφωνα με τα αρχαία πρότυπα επεξεργασίας τους, με στόχο να ενισχυθεί η διαδικασία γνώσης και μελέτης των υλικών αυτών.

«Τα ψυγεία της γνώσης» ονόμασαν την πρωτότυπη ιδέα που είχαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Κάστρο» στα Λιμενάρια να μετατρέψουν παλιά ψυγεία σε ανταλλακτικές βιβλιοθήκες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία του 10ου Θερινού Σχολείου Τέχνης που διοργανώνει ο πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων " Το Κάστρο".

Μετά από δύο χρόνια εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας οι κάτοικοι αναβίωσαν το έθιμο «Για βρεξ Απρίλη μ’» στα Καλύβια των Λιμεναρίων Θάσου.

 

Λάμπρος Λαμπρινίδης παραμένει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο» μετά τις εκλογές για τ

Μία σπουδαία δουλειά έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο», όπου με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε ένα φωτογραφικό αρχείο με στιγμιότυπα από παλιές, στους νέους ό

Οι οικογένειες του αδελφού της Γιάννη και των ανιψιών της Μιλτιάδη και Ορέστη Χρυσάφη, πρόσφεραν αντί στεφανιών, ένα χρηματικό ποσό, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο», τον οποίο η Λίτσα στήριζε, για την συμβολή του στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου, παρακολουθούσε και συμμετείχε στις αξιόλογες εκδηλώσεις του.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «το Κάστρο» όταν βρήκαν την πόρτα του αίθουσας του συλλόγου στο κτήριο της παλιάς κοινότητας παραβιασμένοι από αγνώστους. 

Με ψήφισμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «το Κάστρο» εκφράζει την στήριξή του στους Παλαιστινίους και καλεί να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με το Ισραή

Κορυφαίες στιγμές από την ζωή και την δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων "Το Κάστρο" στα 45 χρόνια ύπαρξής του. Ο Σύλλογος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του στα πρώτα τους βήματα, δημοσιεύει σπάνιο φωτογραφικό υλικό

Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων "Το Κάστρο"  "Με συλλογική ευθύνη σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς και στους συνανθρώπους μας ράβοντας μάσκες 700 μάσκες (διπλο ύφασμα ,100%βαμβακ. με τσέπη για προσθήκη γάζας για έξτρα προστασία αν χρειαστεί ) και 1000 γάντια"