Παλιά Καβάλα

Είναι μία από τις πιο όμορφες περιπατητικές διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε στην Καβάλα και γενικότερα στην ανατολική Μακεδονία.

Η “1η Ανάβαση Παλιάς Καβάλας” προσέφερε πλούσιο θέαμα και μοναδικές στιγμές το διήμερο (01-02/07) στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού "Η Καβάλα Μπροστά" για τη δημοτική κοινότητα της Παλιάς Καβάλας έδωσε

Στο πλαίσιο του ‘‘Winterun-Palia Kavala’’, o Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιάς Καβάλας, διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 δύο χειμερινούς ορεινούς αγώνες δρόμου.

Μια περιπατητική διαδρομή μοναδικής ομορφιάς τώρα την άνοιξη που η φύση αναγεννά το πράσινο τοπίο της για να απολαύσει κάποιος είναι το Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. 

Ένα μακεδονίτικο τοπίο που αξίζει να ανακαλυφθεί ευρύτερα, γεμάτο πλατάνια, κισσούς και κελαρυστά νερά, μόλις 15 χιλιόμετρα από την Καβάλα

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Καβάλας κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για τι

Συνελήφθη διακινητής στην Παλιά Καβάλα. Μετέφερε οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. 

 

Ο Βασίλης Αδαμίδης και η ομάδα του σας ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα ανακαλύπτοντας τις κρυφές ομορφιές της. Επόμενος προορισμός η Παλαιά Καβάλα. 

 

Ο Γιάννης Λασκαράκης περιγράφει πως πριν από 79 χρόνια, ο πρόσφυγας από την Ανατολική Θράκη παππούς του δολοφονήθηκε από δυνάμεις της βουλγαρικής κατοχής στην Παλιά Καβάλα, όταν έμαθαν ότι  έκρυβε και περιέθαλπτε κυνηγημένους.

 

Πρόβλημα στην υδροδότηση της Παλίας Καβάλας παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Για τον λόγο αυτό ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας.

Πρόκειται για ένα θεσμό στα δρώμενα της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας και Θράκης, που διοργανώνεται στο περιβαλλοντικό μονοπάτι Παλιάς Καβάλας  και το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες...