Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ

Η Ομοσπονδία γονέων & κηδεμόνων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, απέχουν από τις πραγματικές αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο μέσα και έξω από τα σχολεία, καθώς μέτρα αντιμετώπισης δεν είναι ούτε οι ανώνυμες καταγγελίες, ούτε η αύξηση των ποινών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις τελευταίες μέρες υπάρχουν μαρτυρίες για μαζικές ακυρώσεις των σχολικών εκδρομών δεκάδων δημοτικών σχολείων. 

Έπειτα από τη συλλογική διεκδίκηση και τις αποφασιστικές πιέσεις των Συλλόγων Γονέων, των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Γονέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επανήλθε η επιλογή λήξης του ωραρίου του ολοήμερου στις 3.00μμ για όλα τα σχολεία.

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εύχεται ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, σε όλους τους γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Ομοσπονδίας Γονέων και Μαθητών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αντιπρόεδρος είναι ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης από την Καβάλα.

«Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να τιμωρεί ουσιαστικά τους γονείς που πρέπει να απουσιάζουν από τη δουλειά τους για να συνδράμουν το παιδί τους, αν πρέπει

Την έντονη αντίδραση τους στα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων που ανοίγουν την Δευτέρα εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ζητούν να εφαρμοστ

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών ΑΜΘ χαιρετίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα, όπως και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ενάντια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της "«βελτιωτική διαρθρωτική κίνηση» και στον «επιμελημένο εξορθολογισμό», όπως προκλητικά χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας τις συγχωνεύσεις τμημάτων". 

"Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε όμως αντί για αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης που πάντα νιώθουμε οι γονείς και τα παιδιά μας αυτές τις μέρες, συσσωρεύεται η ανησ

«Το νέο νομοσχέδιο αποτελεί αντιδραστική «τομή», με τον πυρήνα των αλλαγών του να εστιάζει στη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, να καταργεί ακόμη περισσότερο

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα και διαφορετικά μαθήματα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

Μεγάλη είναι η ανησυχία των γονέων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στα σχολεία, τόσο στην Καβάλα και κυρίως στην Θάσο. «Ως Ομοσπονδία είχαμε προειδοποιήσει για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Ο κατάλογος με τα κλειστά σχολεία καθημερινά μεγαλώνει αυξάνοντας την αγωνία των γονέων», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή τους. 

“Στις συγκεντρώσεις που γίνονται και στην περιοχή μας σήμερα, μέρα ψήφισης του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου στην Βουλή, ενώνουμε την φωνή μας, μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές διεκδικώντας την Παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και όχι αυτή που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

«Χωρίς καμία αλλαγή και κανένα ουσιαστικό μέτρο όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας» καταγγέλεια η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή

«Για γερά νεύρα και όχι για το σύνολο των μαθητών η τηλεκπαίδευση στα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων  και Κηδεμόνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται στα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών στην πρωτοβάθμια.

"Η κυβέρνηση μπορεί να χαρακτήρισε την ΠΕ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης περιοχή αυξημένου κινδύνου αλλά δεν εξασφάλισε τίποτε παραπάνω για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Τις τελευταίες μέρες η διασπορά στην περιοχή μας είναι μεγάλη, με τα σχολεία να αποτελούν υγειονομικές βόμβες. Όλο και περισσότερα κρούσματα σε μαθητές εμφανίζονται και κλείνουν τμήματα αλλά και ολόκληρα σχολεία".

 

"Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως και στην περιοχή της Α.Μ.Θ., που βρίσκονται δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους" αναφέρει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γοενών ΑΜΘ.

 

Το διαχρονικό αυτό πρόβλημα του ορισμού εξεταστικών κέντρων μακριά από τον τόπο διαμονής των υποψήφιων της περιφέρειας ΑΜΘ, γίνεται ακόμα πιο άδικο αι εξοντωτικό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Αν. Μακεδονίας – Θράκης έχουμε ήδη πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη

Εν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα σχολεία και σε συνθήκες που αντικειμενικά περιορίζουν τη δυνατότητα συλλογικών διαδικασιών από την πλευρά των Συλλόγων Γονέων και των Ενώσεων, το Υπουργείο Παιδείας

Ορθώνουμε την αντίδρασή μας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που ουσιαστικά καταργεί το χαρακτήρα και υπονομεύει τη δράση του ΚΕΘΕΑ.

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. δηλώνει απερίφραστα την κάθετη αντίθεσή της στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Αιμιλιανού 14 στην πόλη της Καβάλας και σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας