ΟΛΜΕ

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στη διαδικασία της αξιολόγησης αποφάσισε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση τους ενημερώνουν για τα νέα “ψηφιακά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς εκτός από την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καταθέσουν τα προσόντα τους για νέες προσλήψεις.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με ανακοίνωση τους τονίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την τράπεζα θεμάτων και αναφέρουν χαρακτηριστικά “ακόμα και αν η πλατφόρμα τελικά λειτουργήσει, η ΟΛΜΕ επιμένει να ζητά την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που λειτουργούν σαν φίλτρα απόρριψης μαθητών από τα Λύκεια”.

Στάσεις εργασίας για τις ώρες που έχουν προγραμματιστεί οι εξετάσεις  της Ελληνικής Pisa κήρυξαν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ Καβάλας με επιστολή τους προς τους γονείς των μαθητών, ενημέρωσαν για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και για το ζήτημα της αξιολόγησης τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου στην Παιδεία αλλά και τη διαμαρτυρία για την τοποθέτηση καμερών μέσα στις τάξεις.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας συνδιοργανώνει με την ΟΛΜΕ και το ΚΕΜΕΤΕ το 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Το Εκπαιδευτικό έργο σε συνάρτηση με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας (AirotelGalaxy), στις 18, 19 & 20 Μαΐου 2018.

Στο άρθρο του πρώην διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαντούν τα μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας Βασίλης Αρσένης, Βύρωνας Λάμπρου, Άννα Μαγαρισιώτη και Σοφία Φιλιππίδου

 

Επίθεση στη διοίκηση της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) νομού Καβάλας εξαπολύει με άρθρο του ο πρώην διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Γιώργος Χεριστανίδης με αφ