Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 2/9 ο υφυπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Βλάσης, και η υφυπουργός Περιβάλλοντος, Μαριλένα Σούκουλη.

 

α) Πρόγραμμα Υφ. Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Βλάση

 

11:00.  Επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (Καραϊσκάκη 10) που αναβαθμίστηκε στα πλαίσια του προγράμματος ανακαίνισης σχολικών κτηρίων «Μαρριέτα Γιαννάκου».

 

11:45.  Επίσκεψη στο 18ο Δημοτικό Καβάλας (Μαρτζώκη 6) που αναβαθμίστηκε στα πλαίσια του προγράμματος ανακαίνισης σχολικών κτηρίων «Μαρριέτα Γιαννάκου».

 

Συνάντηση στα δύο σχολεία με το Δήμαρχο Καβάλας.

 

 

β) Κοινό πρόγραμμα των δύο Υφυπουργών

 

12:45. Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο.

 

13:15. Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

 

 

γ) Πρόγραμμα Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένας Σούκουλη

 

11:30.  Επίσκεψη στο Δημαρχείο Παγγαίου συνάντηση με το Δήμαρχο-και από κοινού επίσκεψη σε έργα παρεμβάσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου του Δήμου Παγγαίου ( ενδεκτικά συμπεριλαμβάνονται εργασίες επισκευής πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς, ανάπλαση ηλεκτροφωτισμού, πεζοδρομίων και οδού Φρίξου Παπαχρηστίδη κλπ.) .

 

14:00. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας συνάντηση με το Δήμαρχο.

 

14:30-16:00. Συνεντεύξεις σε τοπικά κανάλια τηλεόρασης.

 

16:15.Επίσκεψη με τον Μητροπολίτη Καβάλας Στέφανο στο Βύρωνα στο σημείο ανέγερσης του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.    

 

19:30.  Επίσκεψη στο Δημαρχείο Νέστου συνάντηση με το Δήμαρχο- και από κοινού επίσκεψη σε έργα αστικής ανάπλασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος δημόσιου χώρου του Δήμου Νέστου (αναπλάσεις και παρεμβάσεις με βιοκλιματικά στοιχεία σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες, αποκατάσταση επανάχρηση κτιριακού αποθέματος του Δήμου, ενδεικτικά συμπεριλαμβάνονται 1ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης, παλαίό Ειρηνοδικείο κλπ.) .