

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρουσία ναυαγοσώστη το πρωί του Σαββάτου (25/7) στην παραλία της Ραψάνης, καθώς απετράπη την τελευταία στιγμή ο πνιγμός μιας 86χρονης γυναίκας.
Η λουόμενη έχασε τον έλεγχο όταν παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, τα οποία την τράβηξαν ανοιχτά, με κατεύθυνση προς το «ΑΚΟΥΑ» στο Φάληρο. Η αντίδραση της ναυαγοσώστριας ήταν ακαριαία. Έπεσε αμέσως στο νερό και, με τη συνδρομή ενός ακόμη λουόμενου που έσπευσε για βοήθεια, κατάφεραν να προσεγγίσουν τη γυναίκα και να τη βγάλουν με ασφάλεια στην ακτή.
Στο σημείο έσπευσε ένα Περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), καθώς και το ναυαγοσωστικό (Ν/Γ) σκάφος «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Τ.Κ.706.
Η 86χρονη, με τη συνδρομή ναυαγοσώτριας της παραλίας, παρελήφθη από το Ν/Γ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή. Στη συνέχεια, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για ιατρική περίθαλψη.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες πάντως, αν δεν υπήρχε η άμεση επέμβαση της ναυαγοσώστριας, η κατάληξη θα ήταν μοιραία.
Το περιστατικό, ωστόσο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τον χρόνο ανταπόκρισης των αρχών. Όπως καταγγέλλουν οι παρευρισκόμενοι, το Λιμενικό καθυστέρησε χαρακτηριστικά, κάνοντας 15 ολόκληρα λεπτά να φτάσει στο σημείο. Όταν τελικά προσέγγισαν την περιοχή, η διάσωση είχε ήδη ολοκληρωθεί.