Καλά στην υγεία του είναι ένας 48χρονος άνδρας που έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης (04/11) στο λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την πύλη Ε7.

 

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το περιστατικό έγινε αντιληπτό από στέλεχος του Λιμενικού που εκτελούσε υπηρεσία τάξης στην περιοχή. 

 

Ο Καβαλιώτης λιμενικός Αργύρης Δουκίδης ο οποίος εργάζεται στον Πειραιά, βούτηξε στη θάλασσα και με τη συνδρομή ενός ακόμα ατόμου, προσέφερε στον άνδρα σωσίβιο, βοηθώντας τον να εξέλθει με ασφάλεια στη στεριά.

 

Ο 48χρονος ανέφερε ότι περπατούσε και αισθάνθηκε ξαφνική ζάλη, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στη θάλασσα. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει τα εξής:

«Τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προέβησαν στη διάσωση ενός 48χρονου ημεδαπού από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Πύλης Ε7 του κεντρικού λιμένα Πειραιά. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή που εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης, για τον εντοπισμό ενός ατόμου στη θάλασσα.

 

Αμέσως, ενημερώθηκε μέσω ασύρματου πομποδέκτη (VHF) o πλοίαρχος ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου, να παύσει την πορεία του, καθώς επρόκειτο να καταπλεύσει στο σημείο. Παράλληλα ενημερώθηκαν το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων (V.T.S.) του Πειραιά και ασθενοφόρο όχημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

 

Ένα στέλεχος Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή βούτηξε στη θάλασσα και ανέσυρε, με τη συνδρομή έτερου στελέχους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, τον 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε τις αισθήσεις του.

 

Σύμφωνα με τον διασωθέντα, ενώ έκανε βόλτα στο λιμάνι, ζαλίστηκε και έπεσε στη θάλασσα. Ο 48χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.»

 

φωτογραφία: naftemporiki.gr