Με μια έκθεση του καταξιωμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου Καβαλιώτη εικαστικού Δημοσθένη Σωτηρούδη, υποδέχεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας το φιλότεχνο κοινό της πόλης αλλά και τους δεκάδες θερινούς επισκέπτες του.

 

Είναι η πρώτη έκθεση που φιλοξενείται στη νέα πτέρυγα του μουσείου μετά τους περίπου έξι μήνες που παρέμεινε κλειστό λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

 

Η απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας- Θάσου και της διεύθυνσης του Αρχαιολογικού Μουσείου να φιλοξενήσει μια έκθεση σύγχρονης γλυπτικής και ζωγραφικής ενός ιδιαίτερα αγαπητού ντόπιου καλλιτέχνη, επιδιώκει τη συνύπαρξη της τέχνης με την αρχαιολογία προσφέροντας σε όσους την επισκεφθούν έναν ακόμα τόπο συνάντησης της αισθητικής και της γνώσης με την ιστορία. 

 

Η εικαστική έκθεση του Δημοσθένη Σωτηρούδη έχει τίτλο «Απολλώνιο Φως» και στους δυο χώρους όπου φιλοξενείται, ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά γλυπτά και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη που «δένουν» αρμονικά με τα μόνιμα αρχαιολογικά εκθέματα του μουσείου και όλα μαζί αποτελούν μια ενιαία ενότητα που τα λούζει το αρχαίο «Απολλώνιο Φως». 

 

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας καινοτομεί και στους χώρους του φιλοξενεί σύγχρονα έργα Ελλήνων εικαστικών και δημιουργών.

 

Το Δεκέμβριο του 2019 φιλοξένησε μια μοναδική έκθεση ζωγραφικών έργων και χαρακτικών από τη σημαντική συλλογή της Τραπέζης της Ελλάδος δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους φιλότεχνους της περιφέρειας να θαυμάσουν από κοντά έργα μεγάλων ελλήνων εικαστικών όπως του Γύζη, του Ιακωβίδη, του Τσαρούχη, του Λύτρα, του Βολανάκη, του Αξελού, της Κατράκη, του Χαλεπά και πολλών άλλων.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία