μελισσοκόμοι

Οι μελισσοκόμοι της Καβάλας και της Θάσου, μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή μέσω GOV.gr., σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελισσοκομίας Καβάλας-Θάσου.

Την καταστροφική χρονιά λόγω της κλιματικής αλλαγής γνωστοποίησε, μιλώντας στον Ευριπί

Μεγάλο είναι το πλήγμα που επέφερε η κακοκαιρία Daniel στους μελισσοκόμους της Θεσσαλίας. Από τα πρώτα διασταυρωμένα στοιχεία, οι απώλειες ανέρχονται σε 45.000 μελίσσια. 

Το αργότερο μέχρι τις 21 Απριλίου 2023 πρέπει, σύμφωνα με ανακοίνωση, να δηλώσουν όσοι μελισσοκόμοι δεν έχουν δηλώσει αριθμό IBAN στα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο.

Οι μελισσοκόμοι Θάσου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “Βιολογική Γεωργία”, που σκοπό έχει την οικονομική στήριξη των δικαιούχων για την απώλεια εισοδήματος, καθώς και το κόστος συναλλαγής που συνεπάγεται η μετατροπή ή η διατήρηση των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας. 

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Καβάλας – Θάσου ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Ν. Καβάλας ότι μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στη δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2022.