μαγειρική

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Στον δρόμο για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας, ο Γιάννης Σαρρής διοργανώνει ένα pop up event στο “Κουτούκι του Σαρρή”.

Τηλεοπτική μεταγραφή παίρνει η Στέλλα Σολωμίδου στο ENA Channel.

Ο chef Σωτήρης Κοντιζάς βρέθηκε στην Καβάλα την Παρασκευή (23/08) και στη Θάσο το Σάββατο (24/08), για γυρίσματα μίας νέας εκπομπής.

Tα "FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine – Ξυνό Νερό Trophy", έκλεισαν τον κύκλο τους για το 2024, ανακοινώνοντας τα εστιατόρια που πρώτευσαν και τους απονεμήθηκε βραβείο ή τιμητική διάκριση. 

O Θάσιος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος και το εστιατόριο Lost Sheep, του ξενοδοχείου "A for Art" στη Θάσο, βραβεύτηκε στην εκδήλωση “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024”, στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, που απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace".

Ένα μοναδικό Masterclass μαγειρικής του ευρωπαϊκού προγράμματος "EURICE", έγινε στην Καβάλα, στο εστιατόριο “Troufa creative cuisine”, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Ο Θάσιος chef, Γιάννης Μαρινόπουλος, τιμήθηκε με διάκριση ποιότητας για την κουζίνα που διευθύνει σε εστιατόριο σε ξενοδοχείο στη Θάσο.

Στο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής νοτίου Ευρώπης που διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Φλεβάρη από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ - HELEXPO και την Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων, διακρίθηκε η Χιονίδου Δέσποινα του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δημόσιου ΙΕΚ Καβάλας.

Συγκινητική είναι η ιστορία της 46χρονης Κωνσταντίνας Κατζομύτη, χειρίστριας μηχανήματος ραδιοσυχνοτήτων, από την Καβάλα

Αν υπάρχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αυτό έρχεται από τον κρεοτέχνη Κώστα Μαμάτσιο, από την Ελευθερούπολη και δεν είναι άλλη από την μοναδική… Καραμελωμένη Πανσέτα! 

Ένα σοκολατάκι που βοηθά τους διαβητικούς, άτομα που έχουν πρόβλημα υπέρτασης και χοληστερίνης ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας DIOSCURIDES

Εχθές, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ο Νίκος Χαραλαμπίδης μαγείρεψε χοχλιούς σε έναν πάγκο της Λαϊκής Αγοράς της Καβάλας.

Η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική και την μαγειρική δεν κρύβεται από το υλικό που ανεβάζει σε τακτά διαστήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Καβαλιώτης chef και pastry chef Πέτρος Μαούνατζης.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος είναι ένας σπάνιος σεφ που ζει και μεγαλουργεί σε μια μικρή γωνία της Ανατολικής Μακεδονίας.