Κτηματολόγιο

To Κτηματολόγιο ενδιαφέρεται να μισθώσει ακίνητα (για 12 χρόνια) για τη στέγαση περιφερειακών υπηρεσιών του στις περιοχές Καβάλας, Μυτιλήνης και Σερρών.

Η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης δίνει για πρώτη φορά συνολική εικόνα του τι συμβαίνει με τις ιδιοκτησίες ενώ αναδεικνύεται η εγκατάλειψη των ιδιοκτησιών σε ορεινά χωριά όπου καταγράφηκε μεγάλο ποσοστό άγνωστου ιδιοκτήτη. 

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 έχει προγραμματιστεί να γίνει η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών για τις περιοχές ευθύνης της Διεύθυνσης Δασών Ν.Καβά

Περαιώθηκε η διαδικασία κτηματογράφησης και επίσημης καταχώρισης των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία για πολλές περιοχές του νομού Καβάλας. 

 

Η κατάθεση των στοιχείων και εγγράφων θα γίνει εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών, η οποία αρχίζει την 23η Ιουλίου 2020 ημέρα Πέμπτη με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

**O Στέφανος Κοτσώλης, γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου είναι πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος MBA από το Yale University στις ΗΠΑ.

Στο 63% έφτασε το ποσοστό δηλώσεων ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο για την περιοχή της Θάσου (μαζί με την περιοχή Ροδόπης που αποτελούσε μια κοινή εργολαβία).

Σε νομοθετική ρύθμιση προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διευκολύνει την επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών επί εδαφών εντός σχεδίου, που διαχειρίζεται το Υπουργείο, οι οποίες διαφορές έχουν προκύψει με την εφαρμογή του Κτηματολογίου

Τα Παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προτείνουν στην κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων, λόγω δικαίου αιτήματος των εργαζομένων της ΣΟΧ 2/2018 του Ελληνικού Κτηματολογίου, για την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό ενημέρωσης των πολιτών στη Θάσο για τη διαδικασία δήλωσης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι:

 

Με δόσεις ή και εφάπαξ με έκπτωση μπορούν να αποπληρώσουν την εισφορά σε χρήμα περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες ακινήτων στο Περιγιάλι. Η δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε ότι ο Δήμος καταχώρησε στο Κτηματολόγιο την Πράξη Εφαρμογής του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου… Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τις αναλυτικές ανακοινώσεις, τις προϋποθέσεις δόμησης και τα επόμενα στάδια... 

Αρχίζει να «τρέχει» από την Τρίτη του Πάσχα, για τους κατόχους ακινήτων στο νομό Καβάλας (πλην Θάσου) η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο. Διαβάστε λεπτομέρειες για την διαδικασία…