Καβάλα ΔΙΠΑΕ

Την Τετάρτη (15/03) ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Κέντρου υποστήριξης διδασκαλίας και μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα παρουσία του αντιπροέδρου έρευνας και δια βίου μάθησης κ. Αγγελόπουλου και πληθώρα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (03/03) φοιτητές του ΔΙΠΑΕ έκαναν πορεία στην Καβάλα ζητώντας να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Καβάλας με ανακοίνωση τους καλούν όλους τους φοιτητές και γενικά τη νεολαία να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ παράλληλα ζητούν να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας.

Στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα καλούν τους Καβαλιώτες οι φοιτητικοί σύλλογοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Την Παρασκευή 18/11, στις 17:00 , είναι τα επίσημα εγκαίνια για το Στέκι των Φοιτητικών Συλλόγων του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Βασικός στόχος της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή εμπειρίας και μέσων για τη διαχείριση αστικών απορριμμάτων, την εκπαίδευση και κοινωνική ευαισθητοποίηση, αλλά και την εφαρμογή κυκλικής οικονομίας στον τομέα επεξεργασίας λυμάτων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σαράντα απόφοιτοι του τμήματος Μαιευτικής οι οποίοι έχουν λάβει βεβαίωση περάτωσης σπουδών, επιστρέφουν ξανά στα έδρανα μετά από ανάκληση των πτυχίων τους χωρίς να τους δοθεί η παραμικρή εξήγηση.