Την Τετάρτη (15/03) ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Κέντρου υποστήριξης διδασκαλίας και μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα παρουσία του αντιπροέδρου έρευνας και δια βίου μάθησης κ. Αγγελόπουλου και πληθώρα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΔΙΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

 

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα παρουσία του Αντιπροέδρου Έρευνας και Διαβίου Μάθησης Καθηγητού κ Αγγελόπουλου και πληθώρα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Προέδρου της Διοικούσας Ομότιμου Καθηγητή κ Καΐση, όπου διαμέσου του Συντονιστή του ΚΕΔΙΜΑ Καθηγητή κ Τσινάκο, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων του Κέντρου.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτρια κα Μακρίδου η οποία τόνισε μεταξύ άλλων την αισιοδοξία της για την πορεία του ΚΕΔΙΜΑ ΔΙΠΑΕ και τη σημαντική συμβολή του Κέντρου στην διαδικασία της συμπερίληψης και της ισότιμης πρόσβασης στο εκπαιδευτικό υλικό από ΑΜΕΑ φοιτητές του ΔΙΠΑΕ

 

Ο Αντιπρόεδρος κ.Αγγελόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι: Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος επιδιώκει να αποτελέσει πυλώνα αριστείας στην εκπαίδευση και την έρευνα, εφαρμόζοντας τη διδακτική και μαθησιακή καινοτομία.

 

To ΔΙΠΑΕ στηρίζει εμπράκτως και θεωρεί αναπόσπαστο τμήμα του τόσο το κόμβο της Καβάλας όσο και της Δράμας, καθώς συμβάλουν σημαντικά στο θετικό ερευνητικό πρόσημο του ΔΙΠΑΕ.

 

Η παρουσία του ΔΙΠΑΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι στρατηγικής σημασίας για το Ίδρυμα, και έχει να επιδείξει μόνο θετικά αποτελέσματα.

 

Από την επίσημη παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας & Μάθησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με έδρα την Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας αποτείνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Δ/ντη του Κέντρου Καθηγητή Α. Τσινάκο και τους συνεργάτες του για την οργάνωση της Μονάδας και τις καινοτόμες ιδέες του.

 

O Συντονιστής του ΚΕΔΙΜΑ κ Τσινάκος παρουσίασε τις καινοτόμες υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν στο Κέντρο, προς όφελος των Καθηγητών και τον Φοιτητών του ΔΙΠΑΕ, δίνοντας

έμφαση στον διαμοιρασμό καλών πρακτικών διδασκαλίας αλλά και εξατομικευμένης παροχής εκπαιδευτικών πληροφοριών σε κάθε φοιτητή του Ιδρύματος.

 

Τέλος ο αναπληρωτής συντονιστής του Κέντρου Επίκουρος Καθηγητής κ Καζανίδης, αναφέρθηκε εκτενώς στις υπηρεσίες και τις υποστηρικτικές τεχνολογίες προσβασιμότητάς εκπαιδευτικού υλικού βάση των διεθνών πρακτικών (UDL principles) και τους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες του έργου (https://ctl.ihu.gr/).

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σειρά ερωτήσεων από τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα, ενώ η ανάλογη παρουσίαση θα επαναληφθεί και στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23/3/2023.”