Καθαρισμός

Την Παραλία της Καλαμίτσας καθάρισαν οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας οι Σύλλογοι της περιοχής.

Δράση καθαρισμού μονοπατιού διοργανώνει ο Φυσιολατρικός σύλλογος Δήμου Παγγαίου Planet το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.

Τον καθαρισμό του κεντρικού ρέματος του Σταυρού Αμυγδαλεώνα ξεκίνησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας με το προσωπικό της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα.

Οι εργασίες καθαρισμού των φρεατίων όμβριων υδάτων σε διάφορα σημεία του Δήμου Καβάλας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Με τη συμμετοχή των εθελοντών της οργάνωσης Gaia First και τη συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ολοκληρώθηκε ο πρώτος μετα-καλοκαιρινός καθαρισμός στην παραλία της Ραψάνης!

«Δεν μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, από τις φετινές καιρικές συνθήκες, έχει κυριολεκτικά οργιάσει η φύση!», αναφέρει σε σχετική ο Δήμος Παγγαίου.

Από τον βυθό ανασύρθηκαν λάστιχα, παλιά σίδερα, πλαστικά, μουσαμάδες, καρότσια, σακούλες, μπλούζες και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως κινητό τηλέφωνο, ένα παιδικό ποδήλατο και μία σκάλα.

Ημέρα εθελοντισμού και καθαριότητας η 28η Μαΐου και οι Gorgona Divers βρέθηκαν στην περιοχή του Ταρσανά στην Ποταμιά και προσέφεραν την βοήθειά τους για τον καθαρισμό του βυθού.

Εγκρίθηκε η δέσμευση προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων των

Μετά την πρώτη επιτυχημένη εθελοντική δράση καθαρισμού του άλσους του Αμυγδαλεώνα που πραγματοποιήθηκε από τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του χωριού, φίλους τ

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας αποψίλωσαν τη χαμηλή βλάστηση και απομάκρυναν τα πεσμένα κλαδιά από το πάρκο της οδού Γρηγορίου Ξενοπούλου, στη συνοικία της Καλα

Υπογράφηκε μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας – Θάσου και με την Ανάδοχο εταιρία με την επωνυμία «ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.» σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τον καθαρισμό πρανών, τάφρων και ερεισμάτων στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της Νήσου Θάσου, προϋπολογισμού εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ.

 

Μετά τη νέα ασφαλτόστρωση στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, συνεργεία της ΔΕΥΑΚ καθάρισαν τα φρεάτια και το δίκτυο ομβρίων.

 

Στην οδό Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2020 τα ειδικά συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να φροντίσουν για τον καθαρισμό των φρεατίων και των αγωγών ομβρίων υδάτων

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βύρωνα προχώρησε στον εθελοντικό καθαρισμό του μονοπατιού της Αρχαίας Εγνατίας οδού στο πλαίσιο των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου 2020

Χωρίς καθαρίστριες αφήνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καβάλας η κυβέρνηση της ΝΔ, στο οποίο φοιτούν και μένουν εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε απαρχαιωμένα, ασυντήρητα κτήρια, με φοιτητικές εστίες

Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ευχαριστεί και συγχαίρει το Τ.Τ. Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, για την εθελοντική εργασία που πραγματοποίησαν, στην προετοιμασία του εορτασμού του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονα της πόλης της Καβάλας. 

Για 19η συνεχή χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στη Νέα Μάκρη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κυλλήνη Ηλείας, στην Καβάλα, και στα Χανιά με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και οι εθελοντικές ομάδες ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων και ο Δήμος Καβάλας.