χαλαζοπτώσεις

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως στους 245 ζημιωθέντες των χαλαζοπτώσεων του περασμένου καλοκαιριού, ο ΕΛΓΑ θα δώσει αποζημιώσεις συνολικού ποσού περίπου 1.200.000€ την Τετάρτη (12/04).

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως ανοίγει ο δρόμος για την άρση της παρακράτησης 20% στις αποζημιώσεις αγροτικών καλλιεργειών στην Π.Ε. Καβάλας από τον ΕΛΓΑ, λόγω της μεγάλης χαλαζόπτωσης του Ιουνίου 2022.

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης είχε κοινή συνάντηση με το Δ.Σ. Αγροτικού Συλλόγου

Παγγαίου και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεώργιο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει για την προκαταβολή της αποζημίωσης για τους πληγέντες αμπελοκαλλιεργητές της χαλαζόπτωσης της 25ης Ιουνίου.

'Εκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/5) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη με το γραφείου του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ.

Μπορεί να έχουν πέσει αισθητά οι θερμοκρασίες μετά από έναν ολόκληρο σχεδόν μήνα καλοκαιρίας και το σκηνικό να θυμίζει τώρα περισσότερο… χειμώνα, ωστόσο ο καιρός χαρακτηρίζεται για την ώρα από σταθ

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν το Δήμο Νέστου τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σχετικά με τις αποζημιώσεις που έχουν να λαμβάνουν οι παραγωγοί

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα τη περιοχή του Πλατανοτόπου, η οποία επλήγη από καταστροφική χαλαζόπτωση. Οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής υπέστησαν σοβαρές ζημίες που μπορεί να φτάσουν σε απώλεια μεγάλου μέρους της παραγωγής τους.

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία αγροτών το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Καβάλας. Συζήτησαν με την προϊσταμένη κ. Πούπου και την τμηματάρχη κ. Κατσικέρη τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στα χωριά του Δήμου Νέστου και των Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου. 

Ο επανεκλεγείς Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε σήμερα τη Χρυσούπολη, το Ερατεινό, το Χρυσοχώρι, τη Πετροπηγή, το Μοναστηράκι και το Χαϊδευτό, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από χαλαζόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους αυξημένες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους αναμένεται να πλήξουν την ολοκληρη την χώρα τις επόμενες μέρες.